Minilex - Lakipuhelin

Perustajaosakkaan konkurssin vaikutukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perustajaosakkaan konkurssilla on useita merkityksellisiä vaikutuksia. Perustajaosakkaan konkurssipesän on tällöin ensi töikseen viipymättä ratkaistava ja ilmoitettava osakkeenostajille, haluaako se sitoutua niihin kauppasopimuksiin, joiden velvoitteita perustajaosakas ei ole vielä täyttänyt.

Mikäli konkurssipesä ilman aiheetonta viivytystä ilmoittaa sitoutuvansa kauppasopimukseen, osakkeenostajalla ei ole oikeutta purkaa kauppaa konkurssin vuoksi. Kaupan purkaminen voi kuitenkin käydä mahdolliseksi silloin, jos on erityistä aihetta olettaa, että asunnon luovutus viivästyy olennaisesti. Perustajaosakkaan konkurssi ei siis kuitenkaan automaattisesti luo osakkeenostajalle oikeutta kaupan purkamiseen.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Mikäli konkurssipesä sen sijaan ei sitoudu osakkeiden kauppasopimuksiin, on kullakin osakkeenostajalla oikeus purkaa tekemänsä kauppa. Osakkeenostajat voivat toki myös olla purkamatta kauppaa ja saattaa hankkeen loppuun ilman perustajaosakasta. Ne osakkeenostajat, jotka eivät tällöin pura kauppaa, saavat heti oikeuden käyttää ostamiensa osakkeiden nojalla päätösvaltaa osakeyhtiössä. Mainittu oikeus ei kuitenkaan koske toista perustajaosakasta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa