Minilex - Lakipuhelin

Perustajaosakkaan konkurssin vaikutukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perustajaosakkaan konkurssilla on useita merkityksellisiä vaikutuksia. Perustajaosakkaan konkurssipesän on tällöin ensi töikseen viipymättä ratkaistava ja ilmoitettava osakkeenostajille, haluaako se sitoutua niihin kauppasopimuksiin, joiden velvoitteita perustajaosakas ei ole vielä täyttänyt.

Mikäli konkurssipesä ilman aiheetonta viivytystä ilmoittaa sitoutuvansa kauppasopimukseen, osakkeenostajalla ei ole oikeutta purkaa kauppaa konkurssin vuoksi. Kaupan purkaminen voi kuitenkin käydä mahdolliseksi silloin, jos on erityistä aihetta olettaa, että asunnon luovutus viivästyy olennaisesti. Perustajaosakkaan konkurssi ei siis kuitenkaan automaattisesti luo osakkeenostajalle oikeutta kaupan purkamiseen.

Mikäli konkurssipesä sen sijaan ei sitoudu osakkeiden kauppasopimuksiin, on kullakin osakkeenostajalla oikeus purkaa tekemänsä kauppa. Osakkeenostajat voivat toki myös olla purkamatta kauppaa ja saattaa hankkeen loppuun ilman perustajaosakasta. Ne osakkeenostajat, jotka eivät tällöin pura kauppaa, saavat heti oikeuden käyttää ostamiensa osakkeiden nojalla päätösvaltaa osakeyhtiössä. Mainittu oikeus ei kuitenkaan koske toista perustajaosakasta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]