Minilex - Lakipuhelin

Uuden asunnon vuositarkastus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Myyjällä on velvollisuus uuden asunnon kaupassa järjestää vuositarkastus, jossa todetaan asunnon virheet. Myyjän tulee myös antaa tieto vuositarkastuksesta ostajan ja asuntoyhteisön ohella vakuuden antajalle. Jos myyjä ei toimita tarkastusta, vakuuden antaja saa järjestää tarkastuksen myyjän kustannuksella.

Vuositarkastus tulee toimittaa aikaisintaan 12 kuukautta ja viimeistään 15 kuukautta sen jälkeen, kun rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt rakennuksen käyttöön otettavaksi. Tarkastuksesta ilmoitetaan vähintään kuukautta aikaisemmin ja siitä laaditaan pöytäkirja, johon virheet merkitään. Myyjän on ilmoitettava vuositarkastuksen ajankohdasta ostajalle, asuntoyhteisölle ja tietyille vakuuden antajille vähintään 1 kuukautta ennen sen toimittamista. Vakuuden antajan edustajalla on oikeus olla läsnä vuositarkastuksessa. Vuositarkastuksen ajankohdalla on erityistä merkitystä virheilmoituksen kannalta, koska asunnon ostajalle, asuntoyhteisölle ja vakuuden antajalle on varattava tilaisuus tarkastaa pöytäkirja ja esittää sitä koskevat huomautukset kohtuullisessa ajassa pöytäkirjan tiedoksisaannista. Ajan tulee olla vähintään kolme viikkoa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]