Minilex - Lakipuhelin

Testamentti ja asunto-osake

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Perittävä voi määrätä omaisuudestaan määrämuodolla tehtävällä testamentilla (Ks. Testamentti eli jälkisäädös). Asunto-osake voidaan siirtää testamentin perusteella toiselle, jos yhtiöjärjestyksessä ei toisin määrätä. Asunto-osakkeen testamenttausta koskevat testamentin yleiset säännöt.

Yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä, että osakkeenomistajalla, yhtiöllä tai muulla henkilöllä on oikeus lunastaa osake, kun omistusoikeus osakkeeseen siirtyy toiselle muulta omistajalta kuin yhtiöltä. Tällainen lunastusoikeus ei kuitenkaan koske testamentin perusteella saatua asunto-osaketta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Asunto-osakkeen kohdalla testamentin perusteella saadun asunto-osakkeen käyttöä voi rajoittaa lesken oikeus pitää asuntoa jakamattomana hallinnassaan. Leski voi pitää asuntoa jakamattomana hallinnassaan, mikäli asuntoa on käytetty perittävän ja lesken yhteisenä kotina, eikä lesken omaan varallisuuteen kuuluu kodiksi soveltuvaa asuntoa. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa