Minilex - Lakipuhelin

Kuka vastaa asunnosta aiheutuvista kustannuksista?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asunto-osakkeen kauppaa tehtäessä on tärkeää selvittää, miten vastuu asunnosta aiheutuvista erilaisista kuluista jakautuu myyjän ja ostajan kesken. Ostaja ja myyjä voivat luonnollisesti myös sopia kulujen jakaantumisesta keskenään.

Jos toisin ei ole sovittu, myyjä vastaa säännöllisistä yhtiövastikkeista ja muista niihin rinnastettavista asuntoyhteisölle suoritettavista maksuista, jotka kohdistuvat asunnon hallinnan luovutusta edeltävään aikaan. Mainittuja muita maksuja voivat olla esimerkiksi erilaiset käyttökorvaukset, kuten saunamaksu tai autotallin vuokra.

Mikäli muuta ei ole sovittu, myyjä vastaa myös muista asunnon hoito-, ylläpito- tai parannuskustannuksista, jotka kohdistuvat asunnon luovutusta edeltävään aikaan. Tällaisia kustannuksia ovat esimerkiksi sähkö- ja lämmityskustannukset. Myyjä vastaa myös muusta kuin hyödykkeen käyttöön perustuvasta juoksevasta kustannuksesta, joka syntyy ennen asunnon hallinnan luovutusta. Tällaisia kustannuksia ovat esimerkiksi asunnon laitteiden hankinta- ja huoltomenot.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Samaten, jollei toisin ole sovittu, myyjän vastuulla on sellaisten julkisoikeudellisten maksujen suorittaminen, joita koskeva maksuvelvollisuus syntyy ennen asunnon hallinnan luovutusta. Ostaja vastaa puolestaan sellaisista julkisoikeudellisista maksuista, jotka tulevat suoritettavaksi hänen hallinta-aikanaan.

On huomattava, että jos asunnon luovutus viivästyy ostajan puolella olevasta syystä, edellä mainitut kustannukset siirtyvät ostajan vastattaviksi siitä lähtien, kun asunnon luovutuksen olisi sopimuksen mukaan pitänyt tapahtua.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa