Minilex - Lakipuhelin

Asunto-osakkeen tuotto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asunto-osakkeesta voi muodostua sen omistajalle tuottoa silloin, kun omistaja luovuttaa osakkeen kokonaan tai osittain toisen käytettäväksi. Yleensä kyse on asunto-osakkeen vuokraamisesta toiselle henkilölle. Oikeus luovuttaa osake toisen henkilön käyttöön on osakkeen omistajalla.

Asunto-osakkeen tuotto syntyy osakkeen vuokrauksesta syntyvistä tuloista. Asunto-osakkeen vuokran määrittämisessä kannattaa ottaa huomioon osakkeen kunto, sijainti, koko ja lähialueen yleinen vuokrataso. Vuokran määrää voi muuttaa siten, kuin siitä on osaketta koskevassa vuokrasopimuksessa sovittu. Vuokraamisesta syntyvän tuoton laskemisessa kannattaa huomioida myös osakkeeseen kohdistuvat kulut, kuten asunnon hoitovastikkeet. Vuokratuotto syntyy siten vuokran määrän ja asunto-osakkeen kulujen suhteesta asunnon velattomaan hintaan.

Asunto-osakkeen vuokraamisesta saatavat vuokratulot ovat veronalaisia tuloja ja yleensä ne katsotaan henkilökohtaisen tulonlähteen tuloiksi, jolloin niiden verotuksessa sovelletaan tuloverolakia. Verotuksessa vuokratulot katsotaan luonnollisen henkilön pääomatuloksi. Vuokratulot voidaan kuitenkin joissain tapauksissa katsoa myös elinkeinotoiminnan tai maatilatalouden tuloiksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa