Minilex - Lakipuhelin

Suullinen ostotarjous asuntokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asuntokaupassa ostotarjous voi olla joko suullinen tai kirjallinen. Välittäjäkaupassa ostotarjous on tehtävä aina kirjallisesti, kun taas itse asuntoaan myyvälle omistajalle ostotarjous on mahdollista tehdä myös suullisesti. Asuntokaupan kohdalla on huomioitava, että tehty suullinen ostotarjous sekä siihen annettu vastaus ovat sitovia.

Hyväksytty suullinen ostotarjous tarkoittaa, että myyjän ja ostajan välille syntyy yksityisoikeudellinen sopimus asuntokaupan tekemisestä. Mikäli toinen sopijapuoli haluaa perääntyä sopimuksesta, tulee hänen maksettavakseen joko käsiraha tai ennalta määritelty sopimussakko, joiden suuruus on enimmillään 4 prosenttia asunnon sovitusta kauppahinnasta. Vaihtoehtoisesti toiselle sopijapuolelle on korvattava aiheutunut vahinko.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Ellei vastauksen antamiselle ole annettu määräaikaa, tulee myyjän vastata tehtyyn suulliseen ostotarjoukseen käytännössä välittömästi. Näin ollen suullinen tarjous sitoo antajaansa ainoastaan hetken tarjouksen antamisen jälkeen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa