Minilex - Lakipuhelin

Asunto-osakkeen kuntotarkastus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ostajan kannattaa tutustua huolellisesti hankittavaan asunto-osakkeeseen ennen asunto-osakkeen lopullista kauppaa. Tämä tarkoittaa, että ostajan tulee tutustua kyseiseen huoneistoon, yhtiötä koskeviin dokumentteihin ja asiakirjoihin. Ostajan kannattaa myös tarkistaa asunnon ja rakennuksen kunto sekä selvittää muut tekniset ominaisuudet. Ostajalla on velvollisuus tutustua asuntoon ja saamiinsa tietoihin ennen ostopäätöksen tekemistä.

Myyjän tulee antaa tietoja asunto-osakkeesta, taloyhtiöstä ja muista sellaisista esimerkiksi ympäristöä koskevista seikoista, joilla on merkitystä. Asunto-osakeyhtiön rakennuksen kunnon arvioimisessa kannattaa ottaa huomioon talossa tehdyt ja tulevat korjaukset.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Asunto-osakkeen kaupassa kuntotarkastus tehdään yleensä vain huoneiston sisällä, koska yleensä osakkaalla ei ole määräysvaltaa rakenteisiin tai muihin ulkopuolisiin seikkoihin. Ohjeet kuntotarkastuksen tekemiseen on saatavissa Suomen kiinteistöliitosta. Tavallisen kuntotarkastuksessa laadittavan raportin on oltava ohjeiden vaatimusten mukainen.

Virheellisen asunnon myyjälle syntyvää vastuuta kuntotarkastus ei poista. Kuntotarkastuksella on merkitystä esimerkiksi ostajan selonottovelvollisuuden kannalta, jos virheet on voitu kuntotarkastuksessa riittävän kattavasti todeta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa