Minilex - Lakipuhelin

Sopimusvapaus ja esisopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sopimusvapauden periaatteen mukaan osapuolten mahdollisuuksia sopia asioista haluamallaan tavalla ei ole rajoitettu. Poikkeuksia sopimusvapauden pääsäännöstä on kuitenkin olemassa: esimerkiksi kuluttajaa suojataan asuntokaupassa erityisin suojasäännöksin. Suojasäännöksen vastainen ehto ei ole sitova suojattavaa eli kuluttajakaupoissa kuluttajaa kohtaan.

Osapuolet eivät voi sopimuksellaan sopia ulkopuolisen haitaksi mitään. Tätä tukee periaate, jonka mukaan sopimuksella ei voi olla muita kuin sopijapuolia sitovia vaikutuksia ilman asianomaisten henkilöiden suostumusta. Mikäli on tarkoituksena asettaa sopimuksella velvoitteita tai oikeuksia muillekin kuin vain osapuolille, on sopimuksessa oltava yhtä monta osapuolta kuin oikeutettuja ja velvoitettuja on.

Osapuolet käyvät usein ennen kaupan tekoa sopimusneuvotteluita ja mahdollisesti solmivat myös esisopimuksen. Esisopimus on yleensä molempia osapuolia sitova, mutta on myös mahdollista laatia esisopimus vain toista osapuolta sitovaksi. Esisopimus velvoittaa lopullisen sopimuksen tekemiseen, mutta näin on vain, jos esisopimuksessa on tarkasti yksilöitynä tulevan sopimuksen ehdot. Esisopimusta rikkonut osapuoli joutuu vastuuseen rikkomuksestaan toiselle sopijapuolelle. Lopullinen kauppa syrjäyttää aina esisopimuksen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]