Minilex - Lakipuhelin

Asuntokauppa ja ostajan vastuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asuntokaupassa ostajan tulee täyttää omat velvollisuutensa lain mukaisessa laajuudessa. Ostajan vastuu koostuu ennakkotarkastusvelvollisuudesta ja velvollisuudesta ilmoittaa myyjälle virheestä kohtuullisessa ajassa.

Ostaja ei saa vedota virheenä sellaiseen seikkaan, jonka hänen katsotaan voineen tietää ennen kauppaa. Jos ostaja on tarkastanut asunnon tai ilman hyvää syytä jättänyt niin tekemättä, ei hän voi vedota sellaiseen seikkaan, jonka hän olisi tarkastuksessa pystynyt havaitsemaan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Ostajan tarkastusvelvollisuutta rajoitetaan kuitenkin niin, ettei ostajan tarvitse ilman erityistä syytä tarkastaa myyjän antamien tietojen paikkaansa pitävyyttä. Tällöin asunnon virheen arvioinnissa huomioon otetaan myyjän tiedonantovelvollisuus ja ostajan oikeus luottaa myyjältä saamiinsa tietoihin. Ostajan ei tarvitse ulottaa tarkastusta sellaisiin seikkoihin, joiden tutkiminen edellyttää teknisiä toimenpiteitä. Tällä viitataan lähtökohtaisesti esimerkiksi asunnon rakenteisiin.

Ostaja ei voi vedota virheeseen, mikäli ei ole tehnyt reklamaatiota eli ilmoittanut virheestä ja vaatimuksistaan kohtuullisessa ajassa myyjälle. Ostaja ei kuitenkaan menetä virheeseen vetoamista, mikäli myyjä on toiminut törkeän huolimattomasti tai kunnian vastaisesti ja arvottomasti. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa