Minilex - Lakipuhelin

Asunto-osakkeen haltuunotto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Asunto-osakeyhtiö voi puuttua osakkeenomistajan tai muun huoneistoa käyttävän laiminlyönteihin ja virheelliseen toimintaan ottamalla huoneiston haltuun. Tällöin huoneisto otetaan asunto-osakeyhtiön hallintaan määräajaksi. Haltuunotto voidaan keskeyttää, mikäli haltuunoton perusteena olevat syyt, kuten esimerkiksi osakkaan laiminlyönnit muuttuvat. 

Haltuunottoon on perusteet silloin, kun:

- osakkeenomistaja ei maksa erääntynyttä yhtiövastiketta tai yhtiölle varoituksen antamisesta ja yhtiökokouksen koolle kutsumisesta syntyneitä kuluja

- huoneistoa hoidetaan niin huonosti, että yhtiölle tai toiselle osakkeenomistajalle aiheutuu siitä haittaa


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
- osakehuoneistoa käytetään oleellisesti vastoin yhtiöjärjestyksessä määrättyä käyttötarkoitusta tai muuta yhtiöjärjestyksen määräystä tai, jos huoneiston käyttötarkoituksesta ei määrätä yhtiöjärjestyksessä, vastoin yhtiön hyväksymää tai muuten vakiintunutta käyttötarkoitusta

- huoneistossa vietetään häiritsevää elämää tai

- osakkeenomistaja tai muu osakehuoneistossa asuva ei noudata, mitä järjestyksen säilymiseksi yhtiön tiloissa on tarpeen.

Päätöshallintaan otosta kuuluu yhtiökokoukselle, joka päättää asiasta yksinkertaisella enemmistöllä. Päätöstä ei saa tehdä, jos rikkomuksella on vähäinen merkitys. Yhtiön hallituksen on ensin annettava kirjallinen varoitus osakkeen omistajalle ja vuokralaiselle tai muulle huoneiston asukkaalle. Mikäli varoituksen perusteen oleva seikka korjataan, päätöstä haltuunotosta ei tämän jälkeen voida enää tehdä. Yhtiökokouksen on annettava päätös osakkeen omistajalle, vuokralaiselle tai muulla asukkaalle tiedoksi 60 päivän kuluessa päätöksen tekemisestä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa