Minilex - Lakipuhelin

Suunnitteilla tai rakenteilla olevan asunnon ennakkomarkkinointi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ennakkomarkkinoinnilla tarkoitetaan suunnitteilla tai rakenteilla olevan asunnon markkinoimista. Kuluttajille voidaan tarjota jo suunnitteluvaiheessa mahdollisuus tehdä varaus asunnosta, vaikka varsinaista rakentamispäätöstäkään ei siis olisi vielä tehty. Tämän tarkoituksena on esimerkiksi selvittää rakennettavan kohteen kiinnostavuus. Rakentamisvaiheessa ennakkomarkkinointi tarkoittaa sitä, että kuluttaja ja myyjä voivat tehdä sitovan rakentamisvaiheen kauppakirjan sijaan varaussopimuksen.

Kyseinen ennakkomarkkinointi ei voi kuitenkaan johtaa sitoviin ostopäätöksiin. Myöskään ennakkomarkkinoinnin johdosta tehtävä varaussopimus ei ole kuluttajaa sitova. Kuluttaja voi siten tällaisessa tilanteessa syytä ilmoittamatta vetäytyä kaupasta ilman seuraamuksia ja saada jo mahdollisesti maksamansa varausmaksun kokonaisuudessaan takaisin.

Jotta kyseessä voi olla ennakkomarkkinointi, kyseinen varausmaksu ei saa ylittää neljää prosenttia varaussopimuksen yhteydessä sovitusta kauppahinnasta. Ennakkomarkkinointi voi tietenkin johtaa myös varsinaiseen kaupan tekoon kohteen valmistuttua. Tällöin kuluttajan suorittama varausmaksu tulee lukea osaksi kauppahintaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]