Minilex - Lakipuhelin

Suunnitteilla tai rakenteilla olevan asunnon ennakkomarkkinointi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ennakkomarkkinoinnilla tarkoitetaan suunnitteilla tai rakenteilla olevan asunnon markkinoimista. Kuluttajille voidaan tarjota jo suunnitteluvaiheessa mahdollisuus tehdä varaus asunnosta, vaikka varsinaista rakentamispäätöstäkään ei siis olisi vielä tehty. Tämän tarkoituksena on esimerkiksi selvittää rakennettavan kohteen kiinnostavuus. Rakentamisvaiheessa ennakkomarkkinointi tarkoittaa sitä, että kuluttaja ja myyjä voivat tehdä sitovan rakentamisvaiheen kauppakirjan sijaan varaussopimuksen.

Kyseinen ennakkomarkkinointi ei voi kuitenkaan johtaa sitoviin ostopäätöksiin. Myöskään ennakkomarkkinoinnin johdosta tehtävä varaussopimus ei ole kuluttajaa sitova. Kuluttaja voi siten tällaisessa tilanteessa syytä ilmoittamatta vetäytyä kaupasta ilman seuraamuksia ja saada jo mahdollisesti maksamansa varausmaksun kokonaisuudessaan takaisin.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jotta kyseessä voi olla ennakkomarkkinointi, kyseinen varausmaksu ei saa ylittää neljää prosenttia varaussopimuksen yhteydessä sovitusta kauppahinnasta. Ennakkomarkkinointi voi tietenkin johtaa myös varsinaiseen kaupan tekoon kohteen valmistuttua. Tällöin kuluttajan suorittama varausmaksu tulee lukea osaksi kauppahintaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa