Minilex - Lakipuhelin

Taloussuunnitelma ja sen muuttaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Taloussuunnitelma kuuluu turva-asiakirjoihin ja on merkittävä asiakirja erityisesti ostajalle. Taloussuunnitelman avulla ostaja voi nimittäin arvioida ostamansa asunto-osakkeen arvon ja myös odotettavissa olevat asuinkustannukset.

Taloussuunnitelmasta käy ilmi muun muassa asunto-osakeyhtiön velat ja vakuudet, eikä osakeyhtiö voi rakentamisvaiheen aikana ottaa velkaa tai antaa varallisuuttaan vakuudeksi muuten kuin taloussuunnitelman mukaisesti. Tämän vuoksi taloussuunnitelma on tärkeä asiakirja myös sille, joka aikoo myöntää lainaa rakentamisvaiheessa olevalle osakeyhtiölle.

Sen jälkeen, kun yksikin osake on myyty kuluttajalle, yhtiön taloussuunnitelmaan merkittyä velkojen yhteismäärää saadaan pääsääntöisesti korottaa vain kaikkien osakkeenostajien kirjallisella suostumuksella. Tämäkin on ostajan kannalta merkittävä seikka. Kyseistä suostumusta ei kuitenkaan tarvita ostajien valitseman tilintarkastajan ja rakennustyön tarkkailijan palkkioiden ja töistä aiheutuvien kustannusten lisäämiseksi yhtiön menoihin.

Taloussuunnitelman muutoksesta on myös ilmoitettava turva-asiakirjojen säilyttäjälle ja osakkeenostajille. Tämä on tehtävä ennen kuin muutoksen tarkoittamaan toimenpiteeseen ryhdytään.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]