Minilex - Lakipuhelin

Asunto-osake ja varainsiirtovero

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Varainsiirtoveroa on suoritettava niin kiinteistön kuin arvopaperinkin luovutuksesta. Arvopapereihin luetaan mm. asunto-osakkeet. Näin ollen asunto-osakkeen luovutuksesta on lähtökohtaisesti maksettava varainsiirtoveroa. Varainsiirtoveron maksaa luovutuksensaaja eli asunto-osakkeen ostaja. Varainsiirtoveron perimiseen on velvollinen luovutuksen eli kaupan välittänyt kiinteistönvälittäjä. Mikäli asunto-osakkeen kaupassa ei käytetä kiinteistönvälittäjää, on ostajan muistettava maksaa varainsiirtovero ja tehtävä varainsiirtoveroilmoitus Verohallinnolle.

Varainsiirtoveroa maksetaan 2 % velattomasta asunnon myyntihinnasta. Velaton hinta sisältää myyntihinnan sekä lainaosuuden. Vero on maksettava pääsääntöisesti kahden kuukauden kuluessa kauppakirjan allekirjoittamisesta. Tietyissä tapauksissa, kuten kiinteistönvälittäjän kautta tapahtuvassa luovutuksessa, vero maksetaan kauppakirjan tekemisen yhteydessä.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Lain mukaan ensiasunnon ostajan, eli esimerkiksi huoneiston hallintaan oikeuttavien osakkeiden luovutuksensaajan, ei tarvitse suorittaa varainsiirtoveroa, mikäli kaikki seuraavat ehdot täyttyvät:

 • luovutuksensaaja käyttää tai ryhtyy käyttämään vakituisena asuntonaan huoneistoa, jonka hallintaan oikeuttavista osakkeista hän on hankkinut vähintään puolet
 • luovutuksensaaja ei ole aikaisemmin omistanut vähintään puolta asuinrakennuksesta tai huoneiston hallintaan oikeuttavista osakkeista
 • luovutuksensaaja on ennen luovutuskirjan allekirjoittamista täyttänyt 18, mutta ei 40 vuotta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa