Minilex - Lakipuhelin

Asunto-osake ja varainsiirtovero

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Varainsiirtoveroa on suoritettava niin kiinteistön kuin arvopaperinkin luovutuksesta. Arvopapereihin luetaan mm. asunto-osakkeet. Näin ollen asunto-osakkeen luovutuksesta on lähtökohtaisesti maksettava varainsiirtoveroa. Varainsiirtoveron maksaa luovutuksensaaja eli asunto-osakkeen ostaja. Varainsiirtoveron perimiseen on velvollinen luovutuksen eli kaupan välittänyt kiinteistönvälittäjä. Mikäli asunto-osakkeen kaupassa ei käytetä kiinteistönvälittäjää, on ostajan muistettava maksaa varainsiirtovero ja tehtävä varainsiirtoveroilmoitus Verohallinnolle.

Varainsiirtoveroa maksetaan 2 % velattomasta asunnon myyntihinnasta. Velaton hinta sisältää myyntihinnan sekä lainaosuuden. Vero on maksettava pääsääntöisesti kahden kuukauden kuluessa kauppakirjan allekirjoittamisesta. Tietyissä tapauksissa, kuten kiinteistönvälittäjän kautta tapahtuvassa luovutuksessa, vero maksetaan kauppakirjan tekemisen yhteydessä.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Lain mukaan ensiasunnon ostajan, eli esimerkiksi huoneiston hallintaan oikeuttavien osakkeiden luovutuksensaajan, ei tarvitse suorittaa varainsiirtoveroa, mikäli kaikki seuraavat ehdot täyttyvät:

  • luovutuksensaaja käyttää tai ryhtyy käyttämään vakituisena asuntonaan huoneistoa, jonka hallintaan oikeuttavista osakkeista hän on hankkinut vähintään puolet
  • luovutuksensaaja ei ole aikaisemmin omistanut vähintään puolta asuinrakennuksesta tai huoneiston hallintaan oikeuttavista osakkeista
  • luovutuksensaaja on ennen luovutuskirjan allekirjoittamista täyttänyt 18, mutta ei 40 vuotta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa