Minilex - Lakipuhelin

Ehdollinen tarjous asuntokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajien välisessä asuntokaupassa ostotarjous tarkoittaa päätöstä tehdä kauppa, jos asunnon myyjä hyväksyy ostajan tekemän tarjouksen. Ostotarjouksen vaihtoehto on ehdollinen tarjous, johon sisältyy kaupan purkamiseen johtava ehto. Ehdollisessa tarjouksessa ostotarjouksen tekijä varaa itselleen mahdollisuuden vetää tarjous pois ilman seuraamuksia siinä tapauksessa, että tarjouksessa asetettu ehto toteutuu tai jää toteutumatta.

Ostotarjouksen tekijä voi esimerkiksi tehdä tarjouksen, joka on voimassa, jos ostaja saa oman asuntonsa myytyä asetettuun päivämäärään mennessä. Tällaisessa ehdollisessa tarjouksessa kaupan purkavana ehtona on siis se, ettei ostotarjouksen tekijä saakaan omaa asuntoaan myydyksi. Ehdollisen tarjouksen ehdoksi voidaan asettaa myös lainaehto, eli asunnon ostoon tarvittavan lainan tai rahoituksen saaminen. Lisäksi ehtona voi olla esimerkiksi asunnon kosteustarkastuksen läpäisy.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Koska ostaja varaa asunnon ehdollisen tarjouksen avulla itselleen, mutta ei sitoudu kauppaan lopullisesti, voi ehdollinen tarjous olla asunto-osakkeen myyjälle ongelmallinen. Tästä syystä myyjä voi ehdolliseen tarjoukseen suostuttuaan pidättää itsellään oikeuden etsiä samanaikaisesti muita ostajia.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa