Minilex - Lakipuhelin

Ehdollinen tarjous asuntokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajien välisessä asuntokaupassa ostotarjous tarkoittaa päätöstä tehdä kauppa, jos asunnon myyjä hyväksyy ostajan tekemän tarjouksen. Ostotarjouksen vaihtoehto on ehdollinen tarjous, johon sisältyy kaupan purkamiseen johtava ehto. Ehdollisessa tarjouksessa ostotarjouksen tekijä varaa itselleen mahdollisuuden vetää tarjous pois ilman seuraamuksia siinä tapauksessa, että tarjouksessa asetettu ehto toteutuu tai jää toteutumatta.

Ostotarjouksen tekijä voi esimerkiksi tehdä tarjouksen, joka on voimassa, jos ostaja saa oman asuntonsa myytyä asetettuun päivämäärään mennessä. Tällaisessa ehdollisessa tarjouksessa kaupan purkavana ehtona on siis se, ettei ostotarjouksen tekijä saakaan omaa asuntoaan myydyksi. Ehdollisen tarjouksen ehdoksi voidaan asettaa myös lainaehto, eli asunnon ostoon tarvittavan lainan tai rahoituksen saaminen. Lisäksi ehtona voi olla esimerkiksi asunnon kosteustarkastuksen läpäisy.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »



Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »



Koska ostaja varaa asunnon ehdollisen tarjouksen avulla itselleen, mutta ei sitoudu kauppaan lopullisesti, voi ehdollinen tarjous olla asunto-osakkeen myyjälle ongelmallinen. Tästä syystä myyjä voi ehdolliseen tarjoukseen suostuttuaan pidättää itsellään oikeuden etsiä samanaikaisesti muita ostajia.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa