Minilex - Lakipuhelin

Ehdollinen tarjous asuntokaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajien välisessä asuntokaupassa ostotarjous tarkoittaa päätöstä tehdä kauppa, jos asunnon myyjä hyväksyy ostajan tekemän tarjouksen. Ostotarjouksen vaihtoehto on ehdollinen tarjous, johon sisältyy kaupan purkamiseen johtava ehto. Ehdollisessa tarjouksessa ostotarjouksen tekijä varaa itselleen mahdollisuuden vetää tarjous pois ilman seuraamuksia siinä tapauksessa, että tarjouksessa asetettu ehto toteutuu tai jää toteutumatta.

Ostotarjouksen tekijä voi esimerkiksi tehdä tarjouksen, joka on voimassa, jos ostaja saa oman asuntonsa myytyä asetettuun päivämäärään mennessä. Tällaisessa ehdollisessa tarjouksessa kaupan purkavana ehtona on siis se, ettei ostotarjouksen tekijä saakaan omaa asuntoaan myydyksi. Ehdollisen tarjouksen ehdoksi voidaan asettaa myös lainaehto, eli asunnon ostoon tarvittavan lainan tai rahoituksen saaminen. Lisäksi ehtona voi olla esimerkiksi asunnon kosteustarkastuksen läpäisy.

Koska ostaja varaa asunnon ehdollisen tarjouksen avulla itselleen, mutta ei sitoudu kauppaan lopullisesti, voi ehdollinen tarjous olla asunto-osakkeen myyjälle ongelmallinen. Tästä syystä myyjä voi ehdolliseen tarjoukseen suostuttuaan pidättää itsellään oikeuden etsiä samanaikaisesti muita ostajia.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]