Minilex - Lakipuhelin

Rakentamisvaihe ja sen ajankohta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rakentamisvaihe on ajanjakso, joka edeltää asuntoyhteisön uuden tai uudisrakentamiseen verrattavalla tavalla korjausrakennetun rakennuksen valmistumista. Sillä tarkoitetaan myös ajanjaksoa, joka edeltää yhteisölle myöhemmin lisää rakennettavien uusien asuinhuoneistojen valmistumista.

Laissa ei ole nimenomaisesti määritelty rakentamisvaiheen alkamisen ajankohtaa, mutta rakentamisvaiheen voidaan katsoa alkaneen viimeistään silloin, kun kohteita aletaan tarjota kuluttajille ostettaviksi sellaisin ehdoin, että kuluttajat eivät ilman seuraamuksia voi vetäytyä tekemistään kaupoista.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Rakentamisvaiheen katsotaan päättyneen silloin, kun rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt yhteisön rakennuksen tai rakennukset kokonaisuudessaan käyttöön otettaviksi. Lisäksi edellytyksenä on, että yhteisölle on valittu uusi hallitus. Kaikki rakennukset edellyttävät siis käyttöönottohyväksyntää.

Osaomistusyhteisöissä rakentamisvaiheen päättyminen tapahtuu jo silloin, kun rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt yhtiön rakennuksen tai rakennukset kokonaisuudessaan otettavaksi käyttöön. Hallituksen valintaa ei siis edellytetä. Asuinhuoneiston lisärakentamisen kohdalla rakentamisvaihe päättyy silloin, kun uudet asuinhuoneistot on hyväksytty käyttöön otettaviksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa