Minilex - Lakipuhelin

Rakentamisvaihe ja sen ajankohta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rakentamisvaihe on ajanjakso, joka edeltää asuntoyhteisön uuden tai uudisrakentamiseen verrattavalla tavalla korjausrakennetun rakennuksen valmistumista. Sillä tarkoitetaan myös ajanjaksoa, joka edeltää yhteisölle myöhemmin lisää rakennettavien uusien asuinhuoneistojen valmistumista.

Laissa ei ole nimenomaisesti määritelty rakentamisvaiheen alkamisen ajankohtaa, mutta rakentamisvaiheen voidaan katsoa alkaneen viimeistään silloin, kun kohteita aletaan tarjota kuluttajille ostettaviksi sellaisin ehdoin, että kuluttajat eivät ilman seuraamuksia voi vetäytyä tekemistään kaupoista.

Rakentamisvaiheen katsotaan päättyneen silloin, kun rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt yhteisön rakennuksen tai rakennukset kokonaisuudessaan käyttöön otettaviksi. Lisäksi edellytyksenä on, että yhteisölle on valittu uusi hallitus. Kaikki rakennukset edellyttävät siis käyttöönottohyväksyntää.

Osaomistusyhteisöissä rakentamisvaiheen päättyminen tapahtuu jo silloin, kun rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt yhtiön rakennuksen tai rakennukset kokonaisuudessaan otettavaksi käyttöön. Hallituksen valintaa ei siis edellytetä. Asuinhuoneiston lisärakentamisen kohdalla rakentamisvaihe päättyy silloin, kun uudet asuinhuoneistot on hyväksytty käyttöön otettaviksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]