Minilex - Lakipuhelin

Asunto-osakkeen osakekirjoista

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Osakekirjat täytyy painaa hyväksytyssä painolaitoksessa ja ne tulee säilyttää asianmukaisesti. Tämä on turva-asiakirjojen säilyttäjän velvollisuus. Osakekirjan saa ilman myyjän suostumusta luovuttaa ostajalle vasta sen jälkeen, kun tämä on täyttänyt kauppakirjaan sisältyvät velvollisuutensa. Pantattu osakekirja annetaan puolestaan pantinhaltijalle. Säilyttäjän pitää ottaa ostajan ja myyjän sopimat lisä- tai muutostyöt säilyttämisessään lukuun vain, mikäli näistä on annettu tieto säilyttäjälle. Perustajaosakkaan asiana onkin ilmoittaa tällaisten sopimusten mukaiset velvoitteet, jotta ne voitaisiin ottaa huomioon osakekirjaa luovutettaessa.

Uudistuksena perinteisiin osakekirjoihin on sähköinen huoneistotietojärjestelmä, joka on otettu käyttöön vuoden 2019 alusta. Järjestelmään kerätään vähitellen tiedot osakehuoneistojen, kuten asuntojen, omistuksista, panttauksista ja rajoituksista. Kun osakehuoneistolla on sähköinen omistajamerkintä, se korvaa paperisen osakekirjan käytön osakehuoneistojen vaihdannassa ja lainan vakuutena. Uudet taloyhtiöt on perustettu vain sähköisesti, mutta vanhoja siirretään vähitellen sähköiseen järjestelmään keväästä 2020 alkaen. Asunto-osakkeiden painettuja osakekirjoja on siis käytössä vielä kunnes kaikki tiedot saadaan siirrettyä sähköisiksi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa