Minilex - Lakipuhelin

Asuntokaupan peruuttaminen ja purku

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mikäli ostaja peruuttaa sovitun kaupan eikä asuntoa ole vielä luovutettu ostajalle, myyjällä on oikeus saada korvausta syntyneestä vahingosta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että uuden asunnon kaupassa ostaja voi ilman erityistä syytäkin peruuttaa kaupan ennen asunnon hallinnan luovuttamista. Näin on myös käytetyn asunnon kaupassa, mikäli myyjänä on elinkeinonharjoittaja ja ostajana kuluttajan asemassa oleva yksityishenkilö.

Edellä mainituissa tilanteissa myyjä ei siis voi vaatia kaupan saattamista loppuun, mutta on oikeutettu saamaan ostajalta korvauksen sopimusrikkomuksen tähden mahdollisesti aiheutuneesta vahingosta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kaupan purkaminen sen sijaan edellyttää aina erityisiä syitä, jolloin kaupan purkamiselle tulee olla siihen oikeuttava peruste. Tällainen peruste on esimerkiksi virhe kaupan kohteessa. Oikeus kaupan purkamiseen voi olla sekä myyjällä että ostajalla tilanteesta riippuen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa