Minilex - Lakipuhelin

Hinnanalennus ja kaupanpurku uuden asunnon virheen perusteella

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Jos virhettä ei korjata, ostaja voi vaatia virhettä vastaavaa tai muuten kohtuullista kauppahinnan alennusta. Hinnanalennus on usein korjauskustannusten suuruinen, mikäli virhe on kohtuullisesti korjattavissa. Lisäksi ostajalla on oikeus vaatia palautettavalle kauppahinnalle tuottokorkoa siitä lähtien, kun kauppahinta maksettiin.

Ostajalla on olennaisen sopimusrikkomuksen tapauksissa oikeus purkaa kauppa. Vaatimus kaupan purusta edellyttää siis merkittävämpää sopimusrikkomusta kuin hinnanalennusta vaadittaessa. Kaupan purkamiseen oikeuttava olennainen virhe voi olla esimerkiksi se, että asunto on terveydelle haitallinen. Tällöinkin ostajan oikeus kaupan purkuun voi kuitenkin poistua, jos virheen merkitystä pystytään korjauksilla vähentämään.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jos kauppa puretaan myyjän puolelta johtuvasta syystä, myyjän tulee palauttaa kauppahinta sekä maksaa sille tuottokorkoa. Ostajan velvollisuutena puolestaan on palauttaa myyjälle osakekirja ja mahdollinen asunnon hallinta. Lisäksi ostajan on maksettava myyjälle korvausta asunnosta saamastaan merkittävästä tuotosta tai hyödystä. Myyjä joutuu maksamaan ostajalle myös tarpeelliset tai hyödylliset kustannukset, jotka ostaja on pannut asuntoon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa