Minilex - Lakipuhelin

Ulosmitattu asunto-osake

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosmittauksella varmistetaan velalliselta perittävän saatavan maksaminen. Tämä tarkoittaa, että velallisen tuloja ja omaisuutta ulosmitataan niin paljon, että ulosotossa oleva velka saadaan maksetuksi. Asunto-osake on ulosmitattavaa irtainta omaisuutta. Lähtökohtaisesti ensiksi pyritään ulosmittaamaan jo valmiiksi rahamääräiset omaisuudet, kuten palkkatulo. Seuraavaksi ulosmitataan irtain omaisuus, jonka jälkeen ulosmitataan kiinteä omaisuus. Viimeisenä ulosmitataan velallisen vakituinen asunto, jos muuta ei ilmene painavasta syystä. Asunto-osakkeen ollessa velallisen vakituinen asunto, pyritään asunto-osake ulosmittaamaan viimeisenä.

Ulosmitatun omaisuuden myynti toimitetaan ulosottomiehen parhaaksi katsomallaan tavalla. Ulosmitattu asunto-osake myydään pääsääntöisesti ulosottomiehen toimittamalla huutokaupalla tai vapaalla myynnillä. Ulosottomies ei saa hyväksyä korkeinta tarjousta asunto-osakkeen huutokaupassa, jos hän arvioi, että tarjous alittaa selvästi omaisuuden käyvän hinnan paikkakunnalla. Vapaa myynti tapahtuu esimerkiksi myymällä asunto-osake kiinteistövälittäjän avulla. Kun omaisuus on realisoitu, siitä saadut varat käytetään velan maksuun. Ylimenevän osan velallinen saa itselleen. 

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Ulosmittauksessa ei kuitenkaan aina tarvitse suorittaa myyntiä. Ulosmittaus voidaan toimittaa vakuudeksi maksusuunnitelmasta. Tällöin asunto-osakkeen myynti toimitetaan vain, jos velallinen ei maksa velkaansa määräajassa. Ulosmittaus raukeaa, jos velallisen velka maksetaan. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa