Minilex - Lakipuhelin

Ulosmitattu asunto-osake

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosmittauksella varmistetaan velalliselta perittävän saatavan maksaminen. Tämä tarkoittaa, että velallisen tuloja ja omaisuutta ulosmitataan niin paljon, että ulosotossa oleva velka saadaan maksetuksi. Asunto-osake on ulosmitattavaa irtainta omaisuutta. Lähtökohtaisesti ensiksi pyritään ulosmittaamaan jo valmiiksi rahamääräiset omaisuudet, kuten palkkatulo. Seuraavaksi ulosmitataan irtain omaisuus, jonka jälkeen ulosmitataan kiinteä omaisuus. Viimeisenä ulosmitataan velallisen vakituinen asunto, jos muuta ei ilmene painavasta syystä. Asunto-osakkeen ollessa velallisen vakituinen asunto, pyritään asunto-osake ulosmittaamaan viimeisenä.

Ulosmitatun omaisuuden myynti toimitetaan ulosottomiehen parhaaksi katsomallaan tavalla. Ulosmitattu asunto-osake myydään pääsääntöisesti ulosottomiehen toimittamalla huutokaupalla tai vapaalla myynnillä. Ulosottomies ei saa hyväksyä korkeinta tarjousta asunto-osakkeen huutokaupassa, jos hän arvioi, että tarjous alittaa selvästi omaisuuden käyvän hinnan paikkakunnalla. Vapaa myynti tapahtuu esimerkiksi myymällä asunto-osake kiinteistövälittäjän avulla. Kun omaisuus on realisoitu, siitä saadut varat käytetään velan maksuun. Ylimenevän osan velallinen saa itselleen. 


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Ulosmittauksessa ei kuitenkaan aina tarvitse suorittaa myyntiä. Ulosmittaus voidaan toimittaa vakuudeksi maksusuunnitelmasta. Tällöin asunto-osakkeen myynti toimitetaan vain, jos velallinen ei maksa velkaansa määräajassa. Ulosmittaus raukeaa, jos velallisen velka maksetaan. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa