Minilex - Lakipuhelin

Väliaikaistoimi ulosotossa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Väliaikaistoimena ulosottomies voi ottaa omaisuutta haltuunsa tai antaa velalliselle tai mahdolliselle sivulliselle kielloin luovuttaa omaisuutta. Vaihtoehtoisesti ulosottomies voi myös määrätä velalliselle tai sivulliselle maksukiellon tai muun vastaavan kiellon. Tarvittaessa tällainen kielto voidaan merkitä rekisteriin. Jos ulosottomies katsoo tarpeelliseksi, voidaan omaisuudelle järjestää vartiointi tai muu vastaava toimi. Väliaikaistoimella on sama vaikutus kuin ulosmittauksella, eli henkilö ei voi tällöin luovuttaa millään tavalla väliaikaistoimella suojattua omaisuutta. Väliaikaistoimeen ei voi hakea muutosta.

Väliaikaistoimen saa järjestää muukin kuin vastaava ulosottomies. Myös kihlakunnanulosottomies saa suorittaa väliaikaistoimen, vaikka asia muuten olisikin kihlakunnanvoudin yksinomaiseen toimivaltaan kuuluva.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Jos ulosmittausta ei voida heti toimittaa asiakirjan puuttumisen, omistusta koskevan epäselvyyden tai muun seikan johdosta, ulosottomies saa suorittaa väliaikaistoimen. Väliaikaistoimi voidaan suorittaa jos ulosottomies katsoo , että se on tarpeellinen täytäntöönpanon jatkumisen turvaamiseksi. Väliaikaistoimi voidaan suorittaa vireillä olevassa tai passiivirekisteriin merkityssä ulosottoasiassa. Väliaikaistoimi saadaan määrätä myös ehdollisena etsittäessä velalliselle kuuluvaa omaisuutta, jos väliaikaistoimeen on perusteltua aihetta.
Väliaikaistoimella ei saa tarpeettomasti vaikeuttaa velallisen tai sivullisen elinkeinoa tai toimeentuloa. Väliaikaistointa ei saa suorittaa jos on todennäköistä, että velallisen maksuvelvollisuus on lakannut.

Jos väliaikaistoimeen ei ole enää aihetta, on väliaikaistoimi peruttava välittömästi. Kun väliaikaistoimen aiheettomuus on todettu, täytyy väliaikaistoimen perumisen tapahtua kolmen viikon kuluessa siitä kun väliaikaistoimi on tehty. Jos väliaikaistoimi on määrätty ehdollisena, toimi on peruutettava viimeistään viikon kuluttua siitä, kun ulosottomies sai tiedon velalliselle kuuluvasta saatavasta tai omaisuudesta. Jos väliaikaistoimen kohteena oleva omaisuus ulosmitataan, väliaikaistoimi katsotaan peruutetuksi ulosmittauspäätöksellä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa