Minilex - Lakipuhelin

Ulosotto ilman tuloja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosotto on yleensä viimeinen ratkaisu velkojien saatavien turvaamiseksi. Mikäli velallinen ei suostu vapaaehtoisesti maksamaan velkaansa tuomioistuimen antaman tuomion seurauksena, velat voidaan saattaa perittäväksi käyttäen ulosottokeinoja. Yleisimmin velat ulosmitataan toistuvaissuorituksista, kuten esimerkiksi palkasta tai eläkkeistä ja joissakin tilanteissa ulosottoon voi mennä myös velallisen muuta omaisuutta ja varallisuutta. Mikäli varallisuutta tai tuloja ei velallisella ole, voi se joskus koitua ongelmaksi velkojille.

 

Mikäli velallisella ei ole tuloja eikä varallisuutta, jota voitaisiin ulosmitata, voi ulosottomies todeta henkilön varattomaksi. Koska velkoja ei tällöin saada perittyä ulosottoteitse velalliselta, palautetaan asia varattomuustoteamuksen seurauksena takasin velkojille. Velkojilla on mahdollisuus oman harkintansa mukaan saattaa saatavansa uudelleen ulosottoon, mutta velkoja ei edelleenkään pystytä perimään henkilöltä, jolla ei ole maksukykyä eikä juurikaan omaisuutta. mikäli ulosottomies toteaa henkilön varattomaksi, tulee asiasta merkintä velallisen luottotietoihin.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]