Minilex - Lakipuhelin

Ulosoton taulukkomaksu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosoton yhteydessä velallisen ja hakijan tulee suorittaa erilaisia ulosottomaksuja, joista säädetään erikseen ulosottomaksulaissa. Rahasaamisen ulosotossa velallisen tulee suorittaa taulukkomaksu. Taulukkomaksu on ulosottomaksu, joka peritään valtiolle maksuvelvoitteen täytäntöönpanossa. Muita tällaisia maksuja ovat käsittelymaksu, myyntimaksu ja tilitysmaksu. 

Taulukkomaksu on siis velallisen maksettava ulosottomaksu ja sen tarkoitus on kattaa ulosottolaitoksen ylläpitämiseen liittyviä kustannuksia. Maksun suuruus nousee portaittain perityn määrän mukaisesti. Näistä maksuista on hyvä pitää erillään täytäntöönpanokulut, joista säädetään ulosottokaaressa. 

Velallinen voi vapautua taulukkomaksun maksamisesta pitkäaikaisessa toistuvaistulon ulosmittauksessa. Taulukkomaksun maksamisesta voi vapautua ulosottomiehen päätöksellä osittain tai kokonaan, päätös voidaan tehdä kohtuusperusteisesti tai painavasta syystä. Muun muassa elatusavut peritään kokonaan maksutta.

Siinä tapauksessa, että velallinen suorittaa velkaa suoraan velkojalle ulosoton aikana, tulee hänen joka tapauksessa maksaa normaali taulukkomaksu. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]