Minilex - Lakipuhelin

Ulosottoselvitys ja poliisi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Velalliselle voidaan suorittaa ulosottoselvitys, mikäli velkojan saatava ei kerry täyteen määrään eikä velallisen taloudellista tilannetta ole muulla tavoin luotettavasti selvitetty. Ulosottoselvitys on normaali keino velallisen varallisuuden selvittämiseksi, eikä se edellytä velallisen väärinkäytöstä, esimerkiksi omaisuuden piilottelua tai väärien tietojen antamista. Ulosottoselvitys on kuulustelunomainen tapahtuma, jonne velallinen velvoitetaan saapumaan henkilökohtaisesti.

Ulosottoselvityksen suorittaa yleensä ulosottomies, eikä ulosottoselvitys kuulu millään muotoa poliisin virkatehtäviin. Kuitenkin tilanteen sitä vaatiessa ulosottomies voi pyytää virka-apua myös poliisilta. Jos on perusteltua aihetta epäillä, ettei tietojenantovelvollinen muuten noudata kutsua ja ulosottoselvityksen toimittaminen on täytäntöönpanon tarkoituksen kannalta välttämätöntä, ulosottomies saa velvoittaa tietojenantovelvollisen saapumaan selvitykseen noutamisen uhalla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että, jollei tietojenantovelvollinen saavu ulosottoselvitykseen, poliisin on ulosottomiehen kirjallisesta pyynnöstä noudettava hänet paikalle. Ulosottomies saa myös noutamisen sijasta velvoittaa tietojenantovelvollisen saapumaan ulosottoselvitykseen sakon uhalla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]