Minilex - Lakipuhelin

Velalliseen kohdistuva suorituskielto luotonannossa


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Jos havaitaan, että velallinen ilmeisesti ulosoton välttämiseksi nostaa luottoa tai lisäluottoa käyttäen hyväksi luotollista tiliä tai muuta vastaavaa luottoa tai ohjaa saataviaan luotolliselle tilille, ulosottomies saa kieltää velallista ulosottovelkojan vahingoksi maksamasta takaisin tai muutoin suorittamasta kiellon antamisen jälkeen luottoa luotonantajalle. Kielto on annettava välittömästi tiedoksi myös luotonantajalle.

Velalliselle annettu suorituskielto koskee sellaista luottoa tai lisäluottoa, jonka luotonantaja on kiellon tiedoksisaatuaan luotollisen tilin tai vastaavan luoton puitteissa tai muodossa velalliselle myöntänyt. Velallista ja luotonantajaa on kuultava ennen suorituskiellon antamista, jollei se tuntuvasti tule vaikeuttamaan täytäntöönpanoa.

Kiellon vastainen suoritus on tehoton, jolloin luotonantaja ei saa käyttää kiellossa tarkoitetun luoton takaisinmaksuksi tehtyjä suorituksia myöskään kuittaukseen siltä osin kuin suoritukset vastaavat kiellon tiedoksisaannin jälkeen myönnettyä luottoa tai lisäluottoa. Luotonantaja on velvollinen tilittämään ulosottomiehelle tehottomalla toimella suoritetut varat. Tilittämättä jätetty määrä voidaan ulosmitata luotonantajalta ulosottomiehen kieltopäätöksen nojalla.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa