- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Ulosottoperuste toimii ulosottoon liittyvien pakkotoimien oikeutusperusteena. Ilman ulosottoperustetta ei ulosmittaustoimiin ole lupa ryhtyä.
Ulosottoperusteen voimassaolo voi lakata useasta syystä. Ulosottomies onkin velvollinen tarkistamaan viran puolesta, ettei ulosottoperusteen osoittama saaminen ole jo vanhentunut. Tuomitun velan vanhentumisessa on otettava huomioon, että kun velasta on annettu lainvoimainen tuomio tai muu ulosottoperuste, joka voidaan panna täytäntöön kuten lainvoimainen tuomio, on vanhentumisaika viisi vuotta.
Nykyisin laissa on säännökset myös ulosottoperusteen vanhentumisesta. Kyse on siis velkaa koskevan tuomion tai muun vastaavan ulosottoperusteen täytäntöönpanokelpoisuuden määräaikaisuudesta. Määräaika on 15 vuotta silloin, kun ulosottovelkojana on oikeushenkilö, eli esimerkiksi jokin yritys. Kun velkojana on luonnollinen henkilö, eli ihminen, on määräaika 20 vuotta. Määräaika alkaa kyseisen yksipuolisen tuomion taikka lainvoimaiseksi tulleen tuomion tai muun lopullisen ulosottoperusteen antamisesta.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.