Minilex - Lakipuhelin

Ulosottoperusteen palautus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosoton hakijan palautusvelvollisuus aktualisoituu, Jos maksu –tai luovutustuomio kumotaan tai sitä muutetaan ulosoton hakijan vahingoksi ja hän on jo ehtinyt nostamaan rahavaroja tai saamaan muuta omaisuutta haltuunsa. Kun tuomio kumotaan, tulee ulosoton hakijan palauttaa saamansa varat tai omaisuus kokonaan korkoineen ja tuottoineen ulosottomiehelle. Tuotolla tarkoitetaan taloudellista etua, jota omaisuudesta säännönmukaisesti kertyy, tuotolla voidaan tarkoittaa esimerkiksi metsän kasvua. Tuomion muuttuessa on hakijan palautettava muutosta vastaava osa. Kun ulosoton hakija palauttaa peruutetun tai muutetun tuomion nojalla saamansa omaisuuden, tulee tämän omaisuuden olla alkuperäisessä muodossaan, jos suinkin mahdollista. Jos omaisuutta ei ole mahdollista palauttaa alkuperäisessä muodossaan, voi hakija joutua vahingonkorvausvastuuseen.

 

Jälkeenpäin aiheettomaksi osoittautuneen ulosoton täytäntöönpanon osalta ulosoton hakijalla on ankara vahingonkorvausvastuu vastaajaan nähden. Ulosoton hakija on siis vahingonkorvausvastuussa tuottamuksestaan riippumatta. Kun täytäntöönpano tuomion kumoamisen tai muuttamisen seurauksena keskeytetään, tulee ulosoton hakijan korvata vastaajalle kaikenlainen vahinko, joka on aiheutunut täytäntöönpanosta ja sen peruuttamisesta. Vastaajan on vaadittava vahingonkorvausta hakijalta kanteella tuomioistuimessa, eikä vahingonkorvauksesta voikaan päättää ulosottomies. Ulosottoperusteen luoneen tuomion muuttuessa on ulosoton hakija siis sekä palautusvastuussa, että vahingonkorvausvastuussa.

 

Jos sinulla jäi kysyttävää ulosottoperusteen palauttamisesta, neuvon sinua olemaan yhteydessä lakimiehiimme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]