Minilex - Lakipuhelin

Ulosottoperusteen palautus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosoton hakijan palautusvelvollisuus aktualisoituu, Jos maksu –tai luovutustuomio kumotaan tai sitä muutetaan ulosoton hakijan vahingoksi ja hän on jo ehtinyt nostamaan rahavaroja tai saamaan muuta omaisuutta haltuunsa. Kun tuomio kumotaan, tulee ulosoton hakijan palauttaa saamansa varat tai omaisuus kokonaan korkoineen ja tuottoineen ulosottomiehelle. Tuotolla tarkoitetaan taloudellista etua, jota omaisuudesta säännönmukaisesti kertyy, tuotolla voidaan tarkoittaa esimerkiksi metsän kasvua. Tuomion muuttuessa on hakijan palautettava muutosta vastaava osa. Kun ulosoton hakija palauttaa peruutetun tai muutetun tuomion nojalla saamansa omaisuuden, tulee tämän omaisuuden olla alkuperäisessä muodossaan, jos suinkin mahdollista. Jos omaisuutta ei ole mahdollista palauttaa alkuperäisessä muodossaan, voi hakija joutua vahingonkorvausvastuuseen.

 

Jälkeenpäin aiheettomaksi osoittautuneen ulosoton täytäntöönpanon osalta ulosoton hakijalla on ankara vahingonkorvausvastuu vastaajaan nähden. Ulosoton hakija on siis vahingonkorvausvastuussa tuottamuksestaan riippumatta. Kun täytäntöönpano tuomion kumoamisen tai muuttamisen seurauksena keskeytetään, tulee ulosoton hakijan korvata vastaajalle kaikenlainen vahinko, joka on aiheutunut täytäntöönpanosta ja sen peruuttamisesta. Vastaajan on vaadittava vahingonkorvausta hakijalta kanteella tuomioistuimessa, eikä vahingonkorvauksesta voikaan päättää ulosottomies. Ulosottoperusteen luoneen tuomion muuttuessa on ulosoton hakija siis sekä palautusvastuussa, että vahingonkorvausvastuussa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 » 

Jos sinulla jäi kysyttävää ulosottoperusteen palauttamisesta, neuvon sinua olemaan yhteydessä lakimiehiimme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa