Minilex - Lakipuhelin

Irtaimen omaisuuden huutokauppa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ennen irtaimen omaisuuden huutokauppaa ulosottomiehen tulee selvittää asianomaiseen rekisteriin kirjatut panttioikeudet, kiinnitykset ja yrityskiinnitykset, jos myytävä ulosmitattu omaisuus on irtainta omaisuutta, johon saattaa kohdistua kirjattu oikeus. Jos kirjattu oikeus kyseiseen omaisuuteen on olemassa, on tällaisen oikeuden määrä myös selvitettävä ulosottomiehen toimesta. Jos irtain omaisuus on ollut vakuutena jonkun hallussa tai omaisuuteen kohdistuu kirjaamaton panttioikeus, tällöin ulosottomiehen tulee selvittää saatavan määrä, jonka vakuutena irtain omaisuus on. Jos kyseessä on ehdollinen luovutus, tulee ulosottomiehen selvittää myyjän kauppahintaehto. Ulosottomiehen tulee myös selvittää irtaimeen omaisuuten mahdollisesti liitetty myynnissä pysytettävä ehto, jos omaisuus myydään ehto säilyttäen. Jos ulosottomies arvioi, ettei jäljelle jäävä kiinnitetty omaisuus riitä yrityskiinnityksen täydeksi vakuudeksi, ulosottomiehen tulee tiedustella yrityskiinnityksen haltijalta, vaatiiko tämä suoritusta kauppahinnasta.

Asianosaisten tulee ilmoittaa saatavansa tai mahdolliset kirjatut sekä kirjaamattomat panttioikeudet, kiinnitykset ja yrityskiinnitykset sekä kauppahintaehdot ja myynnissä pysytettävät ehdot ulosottomiehelle tämän asettamassa kohtuullisessa ajassa. Jos myynnissä tulee ottaa huomioon kirjaamattomia tai kirjattuja panttioikeuksia, erityisiä oikeuksia, yrityskiinnityksiä, ehdolliseen luovutukseen perustuvaa kauppahintasaatavaa tai myynnissä noudatettava ehto tai jos on muusta syystä tarpeen, ulosottomiehen tulee tällöin laatia asianosaisluettelo. Siihen merkitään saatavat etuoikeusjärjestyksessä ja mahdollinen alin hyväksyttävä tarjous.

Irtaimen omaisuuden kauppahinnasta suoritetaan ensin täytäntöönpanokulut sekä mahdollinen myyntimaksu sekä jos kyseessä on panttiomaisuus, sen hoitamisesta aiheutuneet kulut. Ostaja voi sopia velkojan kanssa siitä, että panttisaatavan pääoma siirtyy myyntipäivästä ostajan vastattavaksi kauppahinnan vähennyksenä. Saatava siirtyy ostajan henkilökohtaisesti vastattavaksi, jolleivat asianomaiset muuta sovi. Velallinen ei enää vastaa siirtyneestä saatavasta.

Panttioikeus ja muu oikeus irtaimeen omaisuuteen raukeaa huutokaupassa, jollei omaisuutta ole myyty oikeus säilyttäen tai saatavaa oteta vastattavaksi. Irtain omaisuus myydään esineittäin. Tarkoituksenmukainen kokonaisuus saadaan kuitenkin myydä yhdessä tai erissä, jollei omaisuuteen kohdistu keskenään erilaisia vakuusoikeuksia. Jos myytävä omaisuus on arvokasta, ulosottomiehen tulee kuulla asianosaisia myyntijärjestyksestä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]