Minilex - Lakipuhelin

Ulosottomies

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosottomiehinä Suomessa toimivat kihlakunnanvoudit ja näiden alaiset kihlakunnanulosottomiehet. Kihlakunnanvouti määrää ulosottomiehen tehtävät. Kihlakunnanvouti valvoo kihlakunnanulosottomiesten tehtävien hoitoa. Ulosottomiesten tulee hoitaa tehtävänsä lainmukaisesti ja asianmukaisesti sekä heidän tulee noudattaa heille annettuja määräyksiä. Kihlakunnanvoudilla on oikeus siirtää antamansa tehtävät toiselle alaiselleen virkamiehelle tai hän voi itse ottaa tehtävän hoitaakseen.

Ulosottoasioissa sama ulosottomies käsittelee kaikki samaa vastaajaa koskevat ulosottoasiat. Tällöin ulosottomiestä voidaan kutsua vastaajan vastaavaksi ulosottomieheksi. Vastaavalla ulosottomiehellä on toimivalta koko maassa. Vastaava ulosottomies määräytyy velallisen koti-tai asuinpaikkakunnan mukaisesti. Yleisenä edellytyksenä on, että täytäntöönpano voidaan tarkoituksenmukaisesti toimittaa. Jos ulosottoasia vaatii erityistoimia, voidaan ulosottoasiat keskittää tietyille ulosottomiehille. Vastaava ulosottomies muuttuu, jos vastaajan kotipaikka muuttuu toisen kihlakunnan alueelle.

Ulosottomiehen tekemästä täytäntöönpanotoimesta tai päätöksestä saa valittaa se, jonka oikeutta toimi tai päätös koskee. Ulosottoasiassa lopullisen tilityksen jälkeen valitus voidaan osoittaa koskemaan vain tilityksessä ilmennyttä virhettä. Valitus tehdään Ahvenanmaan, Espoon, Helsingin, Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kotkan, Kuopion, Lahden, Lappeenrannan, Mikkelin, Oulun, Porin, Rovaniemen, Seinäjoen, Tampereen, Turun, Vaasan tai Vantaan käräjäoikeuteen, riippuen siitä, mikä tuomioistuin on toimivaltainen ulosottoasiaa käsitelleen kihlakunnan alueella.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]