Minilex - Lakipuhelin

Ulosotto ilman ilmoitusta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosmittaushakemuksen saapuessa ulosottomiehelle, tulee vastaajalle antaa vireilletuloilmoitus viipymättä. On myös tilanteita, joissa ulosotosta ilmoitusta ei tarvitse antaa, mutta pääkäytännön mukaan se on annettava.

Vastaajalle lähetettävässä ennakkoilmoituksessa tulee olla tiedot perittävästä velasta, suojaosuudesta sekä ulosmittauksen ajankohdasta. Ulosmittauspäätöksestä ilmoitetaan hakijalle, kun se on tarpeellista. Jos velalliselle ei ole annettu vireilletuloilmoitusta eikä ennakkoilmoitusta, hänelle tulee jälki-ilmoituksen yhteydessä tai muutoin jälkikäteen varata tilaisuus osoittaa muuta omaisuuttaan ulosmitattavaksi tai asettaa mahdollinen vakuus. Jälki-ilmoitus tulee toimittaa viipymättä. 

Milloin ulosotto voidaan suorittaa ilman ilmoitusta?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Ilmoitusta ulosotosta ei tarvitse antaa, kun vastaajan olinpaikkaa ei voida selvittää tai sen selvittäminen tuntuvasti vaikeuttaisi ulosmittauksen täytäntöönpanoa. Ilmoitus voidaan jättää antamatta myös silloin, jos vireilletuloilmoitus on annettu eikä kysymys ole toistuvaistulon ulosmittauksesta tai jos velallinen on ulosmittaustoimituksessa läsnä. 

Oikeudenkäymiskaaren mukaan väliaikainen turvaamistoimipäätös saadaan laittaa täytäntöön antamatta vastaajalle vireilletuloilmoitusta tai ennakkoilmoitusta.

Vinkit

- Velallisen ollessa läsnä ulosmittausilmoitusta ei tarvitse toimittaa. Ei myöskään silloin, kun hänen olinpaikkaa ei voida selvittää. 

Varoitukset

- Kun kyse on toistuvaistulon ulosmittauksesta, ilmoitus tulee antaa. 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa