Minilex - Lakipuhelin

Miksi ulosottoselvitys?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosottoselvitys on ulosottomiehen tekemä selvitys tilanteessa, jossa velkojan saatava ei kerry täyteen määrään, eikä velallisen taloudellista tilannetta voida muuten selvittää luotettavalla tavalla. Ulosottoselvityksen tarkoituksena on siis velallisen varallisuusaseman kartoittaminen. Ulosottoselvitys on kuulustelunomainen tapahtuma, johon velallisen on saavuttava henkilökohtaisesti. Ulosottoselvityksessä ulosottomies laatii pöytäkirjan velallisen vastauksista tämän omaisuutta ja taloudellista tilannetta koskeviin kysymyksiin. Velallinen voidaan myös velvoittaa laatimaan luettelo varoistaan, veloistaan ja omaisuudestaan.

Ulosottoselvitys on tavanomainen keino tapauksissa, jossa velkojan saatava ei kerry täyteen määrään, eikä selvityksen tekeminen edellytä velallisen omaisuuden piilottelua tai epärehellisyyttä. Ulosottomiehen tulee itse harkita ulosottoselvityksen tarpeellisuus. Vaikka selvityksen tekeminen ei edellytäkään velallisen epärehellisyyttä, voi velallisen käytös joskus aiheuttaa sen, että ulosottomies katsoo selvityksen tarpeelliseksi. Tällainen syy voi olla esimerkiksi velallisen runsas rahankäyttö henkilökohtaisiin menoihin, samalla kun velkojan saatava ei tule maksetuksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Lisätietoa ulosottoon liittyen löydät Minilexin muista artikkeleista, lakipuhelimesta ja Minilexin lakimiehiltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa