Minilex - Lakipuhelin

Miksi ulosottoselvitys?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosottoselvitys on ulosottomiehen tekemä selvitys tilanteessa, jossa velkojan saatava ei kerry täyteen määrään, eikä velallisen taloudellista tilannetta voida muuten selvittää luotettavalla tavalla. Ulosottoselvityksen tarkoituksena on siis velallisen varallisuusaseman kartoittaminen. Ulosottoselvitys on kuulustelunomainen tapahtuma, johon velallisen on saavuttava henkilökohtaisesti. Ulosottoselvityksessä ulosottomies laatii pöytäkirjan velallisen vastauksista tämän omaisuutta ja taloudellista tilannetta koskeviin kysymyksiin. Velallinen voidaan myös velvoittaa laatimaan luettelo varoistaan, veloistaan ja omaisuudestaan.

Ulosottoselvitys on tavanomainen keino tapauksissa, jossa velkojan saatava ei kerry täyteen määrään, eikä selvityksen tekeminen edellytä velallisen omaisuuden piilottelua tai epärehellisyyttä. Ulosottomiehen tulee itse harkita ulosottoselvityksen tarpeellisuus. Vaikka selvityksen tekeminen ei edellytäkään velallisen epärehellisyyttä, voi velallisen käytös joskus aiheuttaa sen, että ulosottomies katsoo selvityksen tarpeelliseksi. Tällainen syy voi olla esimerkiksi velallisen runsas rahankäyttö henkilökohtaisiin menoihin, samalla kun velkojan saatava ei tule maksetuksi.

Lisätietoa ulosottoon liittyen löydät Minilexin muista artikkeleista, lakipuhelimesta ja Minilexin lakimiehiltä.

 

Yhteenveto

 

  • Ulosottoselvitys on ulosottomiehen tekemä selvitys tilanteessa, jossa velkojan saatava ei kerry täyteen määrään, eikä velallisen taloudellista tilannetta voida muuten selvittää luotettavalla tavalla.
  • Tarkoituksena on velallisen varallisuusaseman kartoittaminen.
  • Ulosottomies laatii pöytäkirjan velallisen vastauksista tämän omaisuutta ja taloudellista tilannetta koskeviin kysymyksiin. 

 

Summary in English

 

  • A seizure report is made by the seizure authority in a situation where the receivables of the creditor don’t become fulfilled and the debtors financial situation cannot otherwise be clarified reliably. 
  • The goal is to map out the financial status of the debtor. 
  • The seizure authority drafts a minute of the debtors answers to questions regarding his property and financial situation.

 

Kysymyksiä ja vastauksia

 

Milloin ulosottoselvitys tehdään?

  • Ulosottoselvitys on tavanomaista tilanteissa, joissa velkojan saatava ei kerry täyteen määrään, eikä selvityksen tekeminen edellytä velallisen omaisuuden piilottelua tai epärehellisyyttä. Ulosottomies harkitsee selvityksen tarpeellisuutta. Velallisen käytös voi joskus aiheuttaa sen, että ulosottomies katsoo selvityksen tarpeelliseksi. 

 

Aiheesta muualla

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]