- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Ulosotosta ilmoitetaan velalliselle vireilletuloilmoituksella heti, kun hakemus ulosotosta on tullut ulosottomiehelle. Ilmoitus ulosoton vireilletulosta annetaan velalliselle viipymättä. Ulosottoasiassa annetaan myös muita vaihe- tai asiakohtaisia ilmoituksia ja kutsuja sekä ilmoituksia myös silloin, kun tarpeen kuulla myös muita asianosaisia ja sivullisia. Asianomaiselle on ennakolta varattava tilaisuus tulla sopivalla tavalla kuulluksi, jos ulosottomiehellä on lakiin perustuva velvollisuus häntä kuulla.
Kun saatavia menee ulosottoon, tiedonanto ulosotosta tehdään kolmella erilaisella ilmoituksella. Ensimmäinen on edellä mainittu vireilletuloimoitus, johon liitetään myös maksukehotus. Tästä seuraavana on ennakkoilmoitus ulosotosta, joka kertoo, mitä käytännössä tullaan ulosmittaamaan, eli mitä varallisuutta velallisen omaisuudesta otetaan velkojen maksun täytäntöönpanemiseksi. Viimeisenä on jälki-ilmoitus, jossa selvennetään, milloin ulosmittaus toimitettu ja millä tavoin, eli kuvataan ulomittaustoimet.
Ulosottoon kuuluu avoimuuden vaatimus, jonka mukaan ulosottomiehen tulee antaa asianosaisille tarpeen vaatiessa muutakin ohjausta ulosottoasiassa ja ulosoton täytäntöönpanon vaiheista. Jakoilmoituksessa ilmoitetaan velalliselle hänen omaisuutensa ulosmittauksesta tai myynnistä kertynyt määrä, ulosottomaksujen ja täytäntöönpanokulujen määrä, jokaisen saatavan osalta eritellyt määrät sen mukaan, miten saatavia on kohdennettu ja vielä jäljellä sekä muut tiedot. Velalliselle annetaan myös halutessaan todistus ulosoton vireilläolon päättymisestä, josta näkee perityn ja perimättä jääneen määrän ja asian passiivirekisteröinnin, eli siirron passiiviperintään silloin, kun velallisella ei ole enää ulosmitattavaa omaisuutta tai tuloa. Ulosottomies allekirjoittaa kaikki ulosotossa annetut ilmoitukset.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.