» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »
Ulosotto suoritetaan velallisen nettotuloista. Palkasta, eläkkeestä, työttömyyskorvauksesta ja äitiyspäivärahasta voidaan ulosmitata pääsäännön mukaan yksi kolmasosa. Kaikki tulot eivät ole ulosmittauskelpoisia, jolloin ulosottoa ei suoriteta lainkaan. Palkalla tarkoitetaan ulosmittauksessa nimenomaan nettopalkkaa, ei siis bruttoa. Netto on se summa, joka jää jäljelle, kun ennakonpidätys on tehty.
Nettopalkasta saa oikeusministeriön määräämien suojaosuuksien vähentämisen jälkeen ulosmitata enintään kolme neljäsosaa.
Esimerkki
Velallinen saa bruttopalkkaa 1500 euroa, josta ennakonpidätysprosentti on 20 prosenttiyksikköä ja pakollisten eläke- ja vakuutusmaksujen määrä on 50 euroa, määräytyy suojaosuus ja tuloraja siten seuraavanlaisesti:
Bruttopalkka 1500
Ennakonpidätys 300
» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »
Selvitä lakiasiasi heti
Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.
» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »
Pakolliset maksut 50
Nettopalkka 1150
Suojaosuus 888,89
Tuloraja 1600
Kun tuloraja jaetaan 1,8 saadaan suojaosuuden määrä. Suojaosuus on kuitenkin suurempi, mikäli velallisella on lapsia elatettavanaan.
Vinkit
- Ulosoton suoritus tapahtuu velallisen nettotuloista.
- Suojaosuus on suurempi, jos on elatettavia lapsia.
- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Pyydä tarjous lakipalvelusta
Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Selaa lakitietoa