- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Ulosotto suoritetaan velallisen nettotuloista. Palkasta, eläkkeestä, työttömyyskorvauksesta ja äitiyspäivärahasta voidaan ulosmitata pääsäännön mukaan yksi kolmasosa. Kaikki tulot eivät ole ulosmittauskelpoisia, jolloin ulosottoa ei suoriteta lainkaan. Palkalla tarkoitetaan ulosmittauksessa nimenomaan nettopalkkaa, ei siis bruttoa. Netto on se summa, joka jää jäljelle, kun ennakonpidätys on tehty.
Nettopalkasta saa oikeusministeriön määräämien suojaosuuksien vähentämisen jälkeen ulosmitata enintään kolme neljäsosaa.
Esimerkki
Velallinen saa bruttopalkkaa 1500 euroa, josta ennakonpidätysprosentti on 20 prosenttiyksikköä ja pakollisten eläke- ja vakuutusmaksujen määrä on 50 euroa, määräytyy suojaosuus ja tuloraja siten seuraavanlaisesti:
Bruttopalkka 1500
Ennakonpidätys 300
Pakolliset maksut 50
Nettopalkka 1150
Suojaosuus 888,89
Tuloraja 1600
Kun tuloraja jaetaan 1,8 saadaan suojaosuuden määrä. Suojaosuus on kuitenkin suurempi, mikäli velallisella on lapsia elatettavanaan.
- Ulosoton suoritus tapahtuu velallisen nettotuloista.
- Suojaosuus on suurempi, jos on elatettavia lapsia.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.