Minilex - Lakipuhelin

Myynti-ilmoitus huutokaupasta ulosotossa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosmitatun omaisuuden huutokauppaa koskeva myynti-ilmoitus julkaistaan yhdessä tai useammassa paikkakunnalla yleisesti leviävässä sanomalehdessä. Paikkakunnan sanomalehtien lisäksi ilmoitus voidaan julkaista myös valtakunnallisessa sanomalehdessä, muussa julkaisussa tai tietoverkossa, jos se on tarpeen. Pakottavan syyn seurauksena ilmoituksen julkaisemisen sijasta myynnistä saadaan ilmoittaa muulla riittävän tehokkaalla tavalla. Huutokaupasta on erikseen ilmoitettava velalliselle ja yhteisomistajalle. Myynti-ilmoituksessa tulee kuvata myyntikohde riittävän tarkasti ja mainita, että omaisuus on ulosmitattu.

Myynti-ilmoitus julkaistaan viikkoa ennen huutokauppaa, jollei pitempi tai lyhyempi ilmoitusaika ole aiheellinen. Tarvittaessa voidaan julkaista myös lisäilmoitus. Jos asiassa järjestetään asianosaiskeskustelu, tällöin myynti-ilmoitus julkaistaan vasta asianosaiskeskustelun jälkeen. Huutokaupan peruuntumisesta tulee ilmoittaa viipymättä samalla tavalla kuin myynti-ilmoituskin on julkaistu, jos se vain on mahdollista.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Jollei myynti-ilmoitusta ole julkaistu paikkakunnan sanomalehdessä, tarpeen mukaan muussa julkaisussa viikkoa ennen huutokauppaa ja tällaisen virheen voidaan olettaa vaikuttavan myyntitulokseen tai olevan muutoin merkityksellinen, ulosottomiehen tulee huolehtia uudesta ilmoittamisesta. Myynti-ilmoituksessa katsotaan olevan virhe silloinkin, jos omaisuus olennaisesti poikkeaa niistä tiedoista, jotka ulosottomies on myynti-ilmoituksessa tai muutoin antanut olennaisista omaisuuden ominaisuuksista tai käyttöön vaikuttavista seikoista ja virheellisen tiedon voidaan olettaa vaikuttavan myyntitulokseen tai olevan muutoin merkityksellinen. Jos omaisuus onkin olennaisesti huonommassa kunnossa kuin ilmoituksessa on annettu ymmärtää, myös tällöin voidaan myynti-ilmoituksen katsoa olevan virheellinen. Virheen katsotaan korjautuneen, jos virheelliset tiedot on oikaistu tai puuttuvat tiedot on annettu uudella ilmoituksella tai huutokaupan alussa.

Huutokauppa voidaan kumota, jos virhe myynti-ilmoituksen julkaisemisessa on saattanut olennaisesti vaikuttaa myynnin tulokseen. Myynti voidaan kumota virheen perusteella myös, jos sen jääminen voimaan olisi ostajan kannalta kohtuutonta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa