Minilex - Lakipuhelin

Yrityksen ulosotto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosotolla tarkoitetaan menettelyä, jossa pyritään varmistamaan perittäväksi tulleen saatavan maksaminen viranomaisten välityksellä. Tämä tapahtuu käytännössä ulosmittaamalla velallisen omaisuutta niin paljon, että velallisen velkasumma tulee maksetuksi. Yleensä ulosoton taustalla on velallisen maksukyvyttömyys tai niskurointi velan maksua vastaan ja kyse on rahasaatavasta. Se, miten ulosotossa kohdellaan yrityksen varoja, riippuu yritysmuodosta. Lisäksi se, voidaanko varoja ulosmitata yrityksen tilitä, riippuu siitä, onko velallisena yritys vai yrittäjä henkilökohtaisesti. Osakeyhtiön omien velkojen osalta ulosmittaus voidaan kohdistaa suoraan yhtiön omaisuuteen. Ulosmittauksen kohteena voi olla velalliselle kuuluva esine tai oikeus, joka voidaan yksilöidä ja jolla on varallisuusarvoa, jollei sellaisen omaisuuden ulosmittaamista laissa erikseen kielletä. Omaisuutta ei voida ulosmitata, mikäli yhtiö on tuomioistuimen päätöksellä asetettu konkurssiin, taikka mikäli omaisuus kuuluu sivulliselle.

Toiminimi sen sijaan ei ole erillinen oikeushenkilö, vaan toiminimiyrittäjä vastaa yrityksensä veloista koko henkilökohtaisella omaisuudellaan. Yrittäjän henkilökohtaista omaisuutta voidaan siis ulosmitata yrityksen velkojen maksamiseksi ja toisinpäin. Avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö ovat omistajistaan erillisiä oikeushenkilöitä, mutta molemmissa yhtiömuodoissa yhtiömiehet vastaavat koko omaisuudellaan yrityksen veloista. Tämä tarkoittaa, että jos velallisena on yritys, yrityksen velan maksamiseksi voidaan ulosmitata yhtiömiesten omaisuutta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]