Minilex - Lakipuhelin

Ulosotto ja toiminimi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun yksityinen elinkeinonharjoittaja harjoittaa liiketoimintaa, vastaa yrittäjä kaikista yrityksen sitoumuksista omalla henkilökohtaisella omaisuudellaan. Näin ollen yrittäjä ja yritys ovat käytännössä sama asia, eikä yritys ole yrittäjästään erillinen oikeushenkilö. Näin ollen yksityinen elinkeinonharjoittaja vastaa kaikista liiketoiminnassaan tekemistä sitoumuksista henkilökohtaisesti, ja vastaavasti yrittäjä voi nosta yrityksestä varoja silloin kun hän haluaa.

Yrityksen omaisuus ja velat

Kirjanpidollisesti yrityksen omaisuus on yrittäjästä erillistä omaisuutta, mutta käytännössä tämä omaisuus lasketaan siis yrittäjän omaksi henkilökohtaiseksi omaisuudeksi. Koska yksityinen elinkeinonharjoittaja on henkilökohtaisesti vastuussa yrityksen veloista, voidaan yrittäjän henkilökohtaista omaisuutta ulosmitata yrityksen velkojen kattamiseksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Toiminimen ulosmittaus

Toiminimeä sinänsä ei voida ulosmitata. Koska toiminimi on erottamaton osa liiketoimintaa, ei toiminimeä voi erikseen ulosmitata yrityksestä.

Toiminimen ja yksityisen elinkeinonharjoittajan ulosmittauksesta löytyy lisää tietoa muissa artikkeleissa, kuten esimerkiksi Yksityinen elinkeinonharjoittaja ja ulosotto ja Toiminimeä ei saa ulosmitata artikkeleissa. Jos kuitenkin aiheesta jää epäselvyyksiä, vastaa lakipuhelin mielellään kysymyksiin aiheesta. 

Vinkit

- Toiminimeä ei voi ulosmitata sellaisenaan.

Varoitukset

- Yksityisen elinkeinonharjoittajan henkilökohtaista omaisuutta voidaan ulosmitata yrityksen velkojen kattamiseksi.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa