Minilex - Lakipuhelin

Ulosoton minimi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosotossa saatavalle kertymälle on asetettu laissa vähimmäismäärä. Jos omaisuutta on ulosmitattuna saatavan perimiseksi ja ulosottomies arvioi, ettei hakijan saatavalle kertyisi siitä omaisuudesta säädettyä vähäistä määrää, omaisuutta ei tule ulosmitata hakijan saatavasta. Ulosmittauksen edellytyksenä oleva kertymän vähimmäismäärä on 40 euroa.

Omaisuus ulosmitataan, jos saatavan perimättä jäämistä voidaan pitää kohtuuttomana esimerkiksi velkojan näkökulmasta. Tämä on kuitenkin poikkeuksellista. 

Toistuvaistulon ulosmittauksessa mainittu vähimmäismäärä lasketaan seuraavan kuuden kuukauden ajalta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Lisäksi on muistettava niin sanottu turhan ulosmittauksen kielto. Kiellon mukaan sellaista omaisuutta ei saa ulosmitata, josta hakijalle tai hakijoille kertyisi vain vähäisenä pidettävä määrä. Määrän vähäisyyttä arvioitaessa otetaan huomioon omaisuuden arvo ja muut olosuhteet. Määrä lasketaan sen jälkeen, kun täytäntöönpanokulut, ulosottomaksut sekä saatavat, joista omaisuus vastaa, on suoritettu.

Jos ulosmittaus havaitaan turhaksi vasta omaisuutta myytäessä, ulosottomiehen tulee peruuttaa ulosmittaus, jos se on mahdollista. Peruminen toteutetaan ulosottomiehen itseoikaisuna.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa