Minilex - Lakipuhelin

Ulosotto ja suojaosuus suhteessa vuokraan

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosotossa jätetään velalliselle itselleen tietty suojaosuus hänen palkastaan, eli kaikkea hänen saamastaan palkasta ei ulosmitata. Tällä pyritään turvaamaan velallisen ja hänen perheensä toimeentuloa, eli myös asumista ja siten myös vuokran maksua. Suojaosuus lasketaan päivää kohden, jolloin se koskee vain kuukausi- tai viikkopalkkaa saavia velallisia. Suojaosuus lasketaan aina 30 päivältä, ja myös velallisen elatusvelvolliset perheenjäsenet, kuten puoliso ja lapset vaikuttavat suojaosuuden suuruuteen. Jos velallinen saa palkkaa muutoin kuin määräajoin eli esimerkiksi yhdeltä tai useammalta työnantajalta, suojaosuutta ei sovelleta vaan hänen palkastaan ulosmitataan kolmasosa.

Suojaosuuden laskemisessa ei kuitenkaan oteta huomioon velallisen maksaman vuokran määrää, vaan suojaosuuden euromäärä määräytyy aina vuosittain vahvistetulla oikeusministeriön asetuksella ja se lasketaan niin kuin ulosottokaaressa on säädetty. Vuokralaisen saama asumistuki kuuluu kuitenkin sellaisiin avustuksiin ja sosiaalitukiin, joita ei voida ulosmitata. Asumistukea ei siis lasketa mukaan, kun lasketaan palkasta ulosmitattavaa määrää.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]