Minilex - Lakipuhelin

Ulosotto opiskelun aikana

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuomioistuin ei voi ilman painavia syitä ryhtyä velkajärjestelyyn, jos joku velkajärjestelyn esteistä on ajankohtainen. Yksi velkajärjestelyn esteistä on esimerkiksi väliaikainen maksukyvyttömyys esimerkiksi opiskelun vuoksi. Velkajärjestelyyn voidaan kuitenkin ryhtyä, jos työttömyyttä ei pitkittyneen kestonsa vuoksi voida pitää enää väliaikaisena. Vuoden 2015 alusta voimaan tulleen lakimuutoksen jälkeen yli 18 kuukautta kestänyt työttömyyttä ei voida pitää enää väliaikaisena. Velkajärjestely voidaan opiskelusta huolimatta myöntää, jos siihen on merkittäviä syitä huomioon ottaen velallisen omat toimet velkojen maksamiseksi, velkaantumisesta kulunut aika ja muut velallisen olosuhteet sekä velkajärjestelyn merkitys velallisen ja velkojien kannalta.

Pääsääntöisesti pankit eivät myönnä lainaa luottotiedottomille, näin ollen eivät siis myöskään opintolainaa. Tällöin opiskelijalla on ollut mahdollista saada yleistä toimeentuloturvaa. Vuoden 2017 syyslukukaudesta alkaen maksuhäiriömerkintä ei enää estä opintolainan valtiontakauksen saamista, näin ollen luottotiedottomilla opiskelijoilla on mahdollisuus siis ottaa lisää velkaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]