Minilex - Lakipuhelin

Ulosoton itseoikaisu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosottoviranomaisen tekemä virheellinen täytäntöönpanotoimi tai päätös on mahdollista korjata itseoikaisulla. Menettelynä itseoikaisu on yleensä yksinkertaisempi ja nopeampi keino ratkaista ulosottoviranomaisen tekemä virhe, kuin käräjäoikeudessa ratkaistava ulosottovalitus. Itseoikaisuun voidaan ryhtyä asianosaisen tai sivullisen pyynnöstä taikka ulosottoviranomaisen omasta aloitteesta.

Itseoikaisusta säädetään ulosottokaaressa. Sen mukaan ulosottomiehen tulee oikaista samassa ulosottoasiassa tehty toimi tai päätös, jos se perustuu selvästi virheelliseen tai puutteelliseen selvitykseen taikka ilmeisen väärään lain soveltamiseen. Tällainen itseoikaisu on ulosottomiehen tehtävä viipymättä virheen havaitsemisen jälkeen. Tällöin ulosottomiehen on pääsääntöisesti kuultava niitä, joiden asema oikaisun vuoksi heikkenee. Ulosottomiehen tulee myös oikaista kirjoitus- tai laskuvirhe taikka muu niihin rinnastettava selvä virhe viipymättä virheen havaitsemisen jälkeen.

Ulosottoviranomaisen päätös, jolla virhe oikaistaan, on tehtävä kirjallisesti. Myös oikaisupyynnön hylkäämisestä on tehtävä kirjallinen päätös, jos oikaisua on pyydetty kirjallisesti. Ulosottoviranomaisen päätös, jolla virhe on oikaistu, annetaan tiedoksi niille, jonka oikeutta muutos koskee. Oikaisupyynnön hylkäämisestä ilmoitetaan kuitenkin vain pyynnön esittäjälle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]