» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »
Tiedoksianto ulosotosta annetaan vastaanottajalle tai se toimitetaan hänelle kirjeitse tämän tiedoksianto-osoitteeseen, eli osoitteeseen, jonka velallinen on velvollinen ilmoittamaan ulosottomiehelle ja jonne hänen ulosottoasiaa koskevat asiakirjansa lähetetään. Jos tällaista ulosottoasian tiedoksianto-osoitetta ei vielä ole ulosottomiehen tiedossa, kirje lähetetään väestötietojärjestelmän mukaiseen osoitteeseen. Jos osoite ei ole väestötietojärjestelmässä tai tiedetään, ettei velallinen asu kyseisessä osoitteessa, ulosottomies selvittää osoitteen ja tiedoksianto lähetetään sinne. Ulosottomies joutuu selvittämään osoitteen myös silloin, kun ulosottoilmoitus annetaan kuolinpesän osakkaalle, sen hoitajalle tai konkurssipesän hoitajalle. Yritykselle tai säätiölle kirje lähetetään siihen osoitteeseen, joka on yleisesti ilmoitettu yhtiön tai säätiön osoitteeksi. Tiedoksianto ulosotossa annetaan joko suoraan vastaanottajalle tai hänen asiamiehelleen, kirjeitse postilla, sähköisesti taikka viimesijassa suullisesti.
Kirjeenä lähetetty ulosottokirje on tavallinen virkakirje, jota ei yleensä tarvitse kirjata. Ulosoton vireilletuloilmoitus, ennakko- ja jälki-ilmoitus sekä kutsut ja kehotukset postitetaan tavallisena kirjeenä. Kirjeitse tiedoksi annetun ulosoton katsotaan annetun tiedoksi silloin, kun seitsemän päivää on kulunut siitä, kun asiakirja annettiin postin kuljetettavaksi. Sama sääntö koskee myös sitä, jos kirje on jätetty postilähetyksille erikseen varattuun paikkaan, kuten postilaatikkoon. Asiakirjaan tulee merkitä lähettämispäivä sekä jättämispäivä.
- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Pyydä tarjous lakipalvelusta
Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
- maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
- maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
- halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Selaa lakitietoa