Minilex - Lakipuhelin

Esteellisyyden toteaminen ulosottoasiassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosottomies ei saa ryhtyä täytäntöönpanoon ollessaan esteellinen, eikä jatkaa täytäntöönpanoa, jos hän myöhemmin tulee tai havaitsee itsensä esteelliseksi. Ulosottomiehellä ei kuitenkaan kaikissa tapauksissa ole oma-aloitteista velvollisuutta selvittää esteellisyysperusteiden olemassaoloa. Jos joku muu henkilö havaitsee ulosottomiehen esteelliseksi hän voi esittää esteellisyysväitteen. Esteellisyysväite on esitettävä heti, kun esteellisyysperuste on tullut väitteen esittäjän tietoon. Esteellisyysväite on perusteltava. Väitteen ratkaisee se viranomainen, joka määrää ulosottomiehelle sijaisen.

Jos esteellisyysväite hyväksytään, uuden esteettömän ulosottomiehen tulee jatkaa asian käsittelyä ja tarkastaa siihen mennessä tehdyt ulosottotoimet sekä suorittaa mahdollinen itseoikaisu, jos siihen on tarvetta. Jos esteellisyysväite on selvästi perusteeton, esteellisyysväitteen ratkaisee ulosottomies itse. Ulosottomiehen päätökseen, jossa esteellisyysväite hylätään , saa hakea muutosta vain samalla kun valitetaan suoritetusta täytäntöönpanotoimesta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Sen jälkeen, kun ulosottomies on suorittanut täytäntöönpanotoimen, kyseisen toimen osalta ei voida ilman pätevää syytä vedota aiemmin tiedossa olleeseen seikkaan, joka koskee ulosottomiehen esteellisyyttä yhteisön, säätiön tai laitoksen luottamusasemassa toimimisen johdosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa