Minilex - Lakipuhelin

Joutuisuusvaatimus ulosoton toimittamisessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosottoasian täytäntöönpanolle on ulosottokaaressa asetettu erilaisia menettelyyn liittyviä vaatimuksia, joiden katsotaan olevan sekä velallisen että velkojan oikeussuojan kannalta tarpeellisia. Eräs tällaisista menettelytapaan liittyvistä vaatimuksista on ulosoton toimittamisen joutuisuusvaatimukseksi ulosottokaaressa nimetty säännös.

Ulosottokaaren mukaan täytäntöönpanotoimitus sekä muut täytäntöönpanotoimet on suoritettava ilman aiheetonta viivytystä. Ulosoton täytäntöönpanoa saadaan kuitenkin lykätä, jos lykkäystä voidaan pitää vastaajan edun mukaisena, eikä lykkääminen aiheuta hakijalle vähäistä suurempaa haittaa. Jos täytäntöönpanotoimitukselle on säädetty määräaika,sitä tulee noudattaa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Ulosoton täytäntöönpanotoimituksen joutuisuuden vaatimus on ulosottokaaressa kirjoitettu yleiseen muotoon siten, että se koskee varsinaisen laissa säädetyn yksityisoikeudellisen velvoitteen täytäntöönpanotoimituksen lisäksi myös muita täytäntöönpanotoimia, kuten turvaamistoimipäätöksen täytäntöönpanoa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa