Minilex - Lakipuhelin

Ulosottorekisteri tiedot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luottotietolaissa säännellään siitä, millaisia tietoja luonnollisista henkilöistä ja yrityksistä voidaan tallettaa luottotietorekisteriin ja kauanko tietoja rekisterissä saa säilyttää. Luottotiedoilla tarkoitetaan tietoja, jotka koskevat luonnollisen henkilön tai yrityksen maksukykyä tai maksuhalukkuutta. Luottotietolain mukaan henkilöluottotiedot käsittävät luonnollista henkilöä koskien luottotiedot, sekä luottotietojen yhteydessä kerättävät yksilöinti- ja toimintakelpoisuustiedot. Luonnollisten henkilöiden henkilötietoja käsiteltäessä on myös noudatettava henkilötietolain säännöksiä, ellei laista muuta johdu.  

Ylivelkaantuminen saattaa merkitä muutosta yksilön perusoikeusasemaan ja vaikeuttaa niin kutsuttujen perinteisten välttämättömyyspalveluiden kuten sähkön, puhelinliittymän, veden sekä myös pankkipalveluiden saatavuutta. Käytännössä maksuhäiriömerkinnän saaminen voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että luotonsaanti vaikeutuu merkittävästi ja vuokra-asunnon ja vuokranantajan yleensä edellyttämän kotivakuutuksen saanti hankaloituu. 

Yksityishenkilön maksuhäiriömerkintä voidaan tallentaa luottotietorekisteriin, kun maksun laiminlyönti on todettu tuomioistuimen päätöksellä tai ulosottoviranomaisen toimituksella. Myös luottotietolain mukaan silloin, kun velkojan ilmoittaman kulutusluoton maksu on myöhässä yli 60 päivää. Lisäedellytyksenä on, että maksuhäiriön mahdollisuus on mainittu luottosopimuksessa. Lisäksi velalliselle on vähintään 21 päivää ennen lähetettävä maksukehotus, jossa tämä uhka on mainittu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]