Minilex - Lakipuhelin

Ulosotto normaali menettely

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tavallisessa ulosottomenettelyssä ulosmitattava omaisuus voi olla toistuvaistulo, esimerkiksi palkka, eläke tai työttömyyskorvaus. Suppeassa ulosotossa ulosotto rajoittuu vain näiden suoritusten ulosmittaamiseen. Sen sijaan normaalissa menettelyssä ulosottomiehen valtuuksiin kuuluu etsiä myös sellaista omaisuutta, joka voidaan muuttaa rahaksi ja ulosmitata velan kattamiseksi. 

Jos henkilöllä on esimerkiksi kiinteää omaisuutta, vaikkapa maata tai asunto-osakkeita, ne voidaan ulosmitata laittamalla ne yleensä julkiseen pakkohuutokauppaan. Huutokaupasta saadut rahat tilitetään henkilön velkojille, ja omaisuutta voidaan realisoida niin kauan, että velkojat ovat saaneet suorituksensa täysimääräisinä. Irtainta ja kiinteää omaisuutta koskeva sääntely sisältää kuitenkin kohtia, joissa esimerkiksi määrätään henkilön oikeudesta pidättää itsellään tiettyä koti-irtaimistoa ja tulonhankkimisvälineitä. Myös henkilön vakituinen asunto realisoidaan yleensä vasta viimeisenä mahdollisena ratkaisuna asiaan, jos suorituksia ei saada muilla tavoin aikaiseksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 » 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa