- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Ulosottokaari
Aiemmin ulosotosta säädettiin ulosottolaissa. Ulosottolaki on kuitenkin kokonaisuudessaan kumottu ja nykyisin ulosotosta säädetään ulosottokaaressa, joka tuli voimaan 1.1.2008. Ulosottokaari sisältää perussääntelyn laiminlyödyn velvoitteen pakkotäytäntöönpanosta. Ulosottokaari on hyvin laaja. Siinä on noin 450 pykälää. Tarkkaa sääntelyä tarvitaankin, sillä ulosotto on viranomaistoimintaa ja viranomaistoiminnan on perustuttava tarkoin lakiin. Ulosottokaaressa on säännelty erityisen tarkasti perusoikeusherkät kysymykset, kuten julkisuus, liikkumisvapaus ja kotirauha. Sen sijaan käytännön menettelytapojen osalta sääntely on väljempää.
Uudistukset
Ulosottokaarta on hieman muutettu sen säätämisen jälkeen. Vuonna 2010 tulivat voimaan esimerkiksi Valtakunnanvoudinvirastoa koskevat säännökset. Myös yksittäisiä säännöksiä on muutettu kokonaisuudistuksen jälkeen.
Asetukset
Kaikki keskeisimmät säännökset on haluttu pitää lain tasoisina ja ne on otettu ulosottokaareen. Kuitenkin ulosottokaarta täydentävät muutamat asetukset. Ulosottokaarta täydentää muun muassa asetus ulosottomenettelystä ja oikeusministeriön asetus suojaosuuden määrästä palkan ulosmittauksessa. Suojaosuus on sidottu vaihtuvaan kansaneläkeindeksiin.
- Erikseen on säädetty myös ulosottomaksuista, joista on oma lakinsa ja asetuksensa.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.