Minilex - Lakipuhelin

Neuvonta ulosotossa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Viranomaiset neuvovat ulosoton hakijaa sekä velallista ulosottoasioissa. Ulosoton hakijaa neuvotaan tarvittaessa asian vireillepanossa. Neuvonta auttaa tavallista kansalaistakin saamaan ulosottoasian vireille ilman asiantuntija-apua, ja ulosottoviranomaisella on velvollisuus auttaa ulosoton hakijaa esimerkiksi puutteellisen hakemuksen täydentämisen kanssa.

Velalliseen nähden ulosottomiehellä on myös neuvontavelvollisuus, eli velvollisuus neuvoa millä tavalla velallisen tulee valvoa etuaan. Ulosottomiehen tulee esimerkiksi ilmoittaa velalliselle tämän oikeuksista, kuten oikeudesta pyytää ulosoton määrän rajoittamista sekä neuvoa muissa ulosottoon liittyvissä asioissa.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Ulosottoasiassa voi saada myös oikeusapua, eli valtion varoilla maksettua asiantuntija-apua oikeudellisissa asioissa henkilölle, joka ei itse pysty maksamaan sen vaatimia kuluja. Oikeusapua voi hakea oikeusaputoimistolta ja sitä voi hakea ulosoton käsittelyn kaikissa vaiheissa. Oikeudellinen neuvonta on oikeusapua. Oikeudellista neuvontaa voidaan antaa puhelimitse tai sähköisesti, ja sen ollessa vähäistä, ei hakijan taloudellista asemaa ole tarpeen selvittää eikä neuvonnasta joudu maksamaan omavastuuosuutta. Vähäistä oikeudellista neuvontaa ulosottoasiassa voi olla esimerkiksi kysymykset liittyen ulosmittausmäärän helpotuksiin ja vapaakuukausiin. Oikeusapua myönnettäessä hakija saa neuvoja tai jopa oman avustajan auttamaan häntä ulosottoasiansa hoidossa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa