Minilex - Lakipuhelin

Ulosotto yksipuolisella tuomiolla

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kanne hyväksytään yksipuolisella tuomiolla, jos vastaaja, jota on kehotettu vastaamaan kirjallisesti, ei ole antanut vastaustaan määräajassa tai ei ole esittänyt vastauksessaan kanteen vastustamiselle perustetta tai vetoaa ainoastaan sellaiseen perusteeseen, jolla selvästi ei ole vaikutusta asian ratkaisemiseksi. Tällaisissa tapauksissa asia ratkaistaan valmistelua jatkamatta. Yksipuolinen tuomio voidaan antaa asiassa, jossa sovinto on sallittu.

Lainvoimaa vailla oleva yksipuolinen tuomio pannaan ulosotossa täytäntöön kuten lainvoimainen tuomio. Yksipuolisen tuomion täytäntöönpano ei edellytä ulosoton hakijalta minkäänlaista vakuuden asettamista. Näin ollen lainvoimaa vailla olevan yksipuolisen tuomion perusteella voidaan ulosmitata velallisen omaisuutta ja tilittää kertyneet varat velkojalle.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Tuomioistuin voi kuitenkin käsittelemänsä takaisinsaantihakemuksen johdosta kieltää lainvoimaa vailla olevan yksipuolisen tuomion täytäntöönpanon tai määrätä sen keskeytettäväksi. Tuomioistuin voi samalla tarvittaessa määrätä, että jo suoritettu täytäntöönpanotoimi on peruutettava.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa