Minilex - Lakipuhelin

Ulosotto omat tiedot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luottotietolaissa säännellään muun muassa siitä, millaisia tietoja luonnollisista henkilöistä ja yrityksistä voidaan tallettaa luottotietorekisteriin ja kauanko tietoja rekisterissä voidaan säilyttää. Luottotiedoilla tarkoitetaan tietoja, jotka koskevat luonnollisen henkilön tai yrityksen maksukykyä tai maksuhalukkuutta. Luottotietolain mukaan henkilöluottotiedot käsittävät luonnollista henkilöä koskien luottotiedot, sekä luottotietojen yhteydessä kerättävät yksilöinti- ja toimintakelpoisuustiedot.

Luottotietoja voi kysyä ja niitä luovutetaan vain laissa mainittuihin tarkoituksiin. Luottotietoja ei saa kysyä tai käyttää laittomiin tarkoituksiin, eikä niitä saa luovuttaa eteenpäin. Omat luottotietonsa pystyy tarkistamaan yhden kerran vuodessa ilmaiseksi käymällä Asiakastiedon kuluttajaneuvonnassa henkilökohtaisesti tai netin välityksellä. Tietojen pyytäminen useammin, kuin kerran vuodessa, maksaa 10 euroa joka kerta. Luottotietoja kysyttäessä henkilöllisyys pitää pystyä varmentamaan luotettavasti, tästä syystä luottotietoja ei anneta puhelimitse tai sähköpostitse. Henkilöllä on lisäksi oikeus tietää, kuka hänen luottotietojaan on kysynyt. Tätä lakisääteistä oikeutta käyttämällä pystyy löytämään luottotietorekisterissä kullakin hetkellä olevat tiedot itsestä sekä jo poistetut merkinnät.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa