Minilex - Lakipuhelin

Ulosotto omat tiedot

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Luottotietolaissa säännellään muun muassa siitä, millaisia tietoja luonnollisista henkilöistä ja yrityksistä voidaan tallettaa luottotietorekisteriin ja kauanko tietoja rekisterissä voidaan säilyttää. Luottotiedoilla tarkoitetaan tietoja, jotka koskevat luonnollisen henkilön tai yrityksen maksukykyä tai maksuhalukkuutta. Luottotietolain mukaan henkilöluottotiedot käsittävät luonnollista henkilöä koskien luottotiedot, sekä luottotietojen yhteydessä kerättävät yksilöinti- ja toimintakelpoisuustiedot.

Luottotietoja voi kysyä ja niitä luovutetaan vain laissa mainittuihin tarkoituksiin. Luottotietoja ei saa kysyä tai käyttää laittomiin tarkoituksiin, eikä niitä saa luovuttaa eteenpäin. Omat luottotietonsa pystyy tarkistamaan yhden kerran vuodessa ilmaiseksi käymällä Asiakastiedon kuluttajaneuvonnassa henkilökohtaisesti tai netin välityksellä. Tietojen pyytäminen useammin, kuin kerran vuodessa, maksaa 10 euroa joka kerta. Luottotietoja kysyttäessä henkilöllisyys pitää pystyä varmentamaan luotettavasti, tästä syystä luottotietoja ei anneta puhelimitse tai sähköpostitse. Henkilöllä on lisäksi oikeus tietää, kuka hänen luottotietojaan on kysynyt. Tätä lakisääteistä oikeutta käyttämällä pystyy löytämään luottotietorekisterissä kullakin hetkellä olevat tiedot itsestä sekä jo poistetut merkinnät.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]