Minilex - Lakipuhelin

Ulosotto maksaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosotto perii maksamattomia saatavia pääsääntöisesti ulosmittaamalla henkilön saamaa toistuvaissuoritusta, esimerkiksi palkkaa tai eläkettä. Ulosmittausjärjestyksestä säädetään tarkemmin lailla. Ennen ulosmittaustoimien käynnistämistä velallisella on useita eri mahdollisuuksia, ja myös pitkä ajanjakso aikaa maksaa erääntynyt laskunsa tai muu maksunsa. Joskus suoritusta ei kuitenkaan saada, ja velallisen maksamattomalle suoritukselle haetaan käräjäoikeudelta velkomustuomio. Ennen tätä kuitenkin velalliselle lähetetään useita maksukehtouksia.

Käräjäoikeuden antaman velkomustuomion perusteella voidaan ulosmitata palkkaa tai muuta tuloa niin kauan, että koko velan pääoma ja siitä aiheutuneet kulut on saatu kuitattua. Velallinen voi kuitenkin olla yhteydessä ulosottomieheen ja pyrkiä neuvottelemaan maksusuunnitelmasta velkojen maksamiseksi.

Kun asia etenee ulosottoon asti, henkilön luottotietoihin syntyy myös maksuhäiriömerkintä, joka voi vaikeuttaa esimerkiksi vuokra-asunnon tai erilaisten luottojen saamista. Merkinnät eivät myöskään yleensä poistu heti, kun velat on maksettu, vaan ne säilyvät rekisterissä tietyn ajan verran vielä senkin jälkeen, kun suoritukset on maksettu kokonaisuudessaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]