Minilex - Lakipuhelin

Ulosotto maksaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosotto perii maksamattomia saatavia pääsääntöisesti ulosmittaamalla henkilön saamaa toistuvaissuoritusta, esimerkiksi palkkaa tai eläkettä. Ulosmittausjärjestyksestä säädetään tarkemmin lailla. Ennen ulosmittaustoimien käynnistämistä velallisella on useita eri mahdollisuuksia, ja myös pitkä ajanjakso aikaa maksaa erääntynyt laskunsa tai muu maksunsa. Joskus suoritusta ei kuitenkaan saada, ja velallisen maksamattomalle suoritukselle haetaan käräjäoikeudelta velkomustuomio. Ennen tätä kuitenkin velalliselle lähetetään useita maksukehtouksia.

Käräjäoikeuden antaman velkomustuomion perusteella voidaan ulosmitata palkkaa tai muuta tuloa niin kauan, että koko velan pääoma ja siitä aiheutuneet kulut on saatu kuitattua. Velallinen voi kuitenkin olla yhteydessä ulosottomieheen ja pyrkiä neuvottelemaan maksusuunnitelmasta velkojen maksamiseksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Kun asia etenee ulosottoon asti, henkilön luottotietoihin syntyy myös maksuhäiriömerkintä, joka voi vaikeuttaa esimerkiksi vuokra-asunnon tai erilaisten luottojen saamista. Merkinnät eivät myöskään yleensä poistu heti, kun velat on maksettu, vaan ne säilyvät rekisterissä tietyn ajan verran vielä senkin jälkeen, kun suoritukset on maksettu kokonaisuudessaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa