Minilex - Lakipuhelin

Ulosottoselvityksen toimittamistapa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosottoselvityksessä tietojenantovelvollinen vastaa ulosottomiehen kysymyksiin. Näistä vastauksista ja niihin liittyvistä kysymyksistä ulosottomies laatii pöytäkirjan. Tietojenantovelvollinen voidaan velvoittaa laatimaan luettelo, jossa annetaan tieto velallisen omaisuudesta ja varallisuudesta, vastaavasti tietojenantovelvollinen voi antaa myös pelkät tiedot tällaista luetteloa varten. Pöytäkirja ja luettelo on annettava tietojenantovelvolliselle tarkastettavaksi ja siihen on merkittävä hänen pyytämänsä korjaukset ja lisäykset. Tietojenantovelvollisen täytyy allekirjoittaa pöytäkirjaan ja luetteloon lausuma antamiensa tietojen oikeellisuudesta.

Yksinkertaisessa asiassa ulosottoselvitys voidaan toimittaa esittämällä tietojenantovelvolliselle kysymykset puhelimitse tai muulla sopivalla tavalla. Ulosottoselvityksestä tulee tällöin tehdä tarpeelliset merkinnät asiakirjaan.

Avustajan läsnäolo ulosottoselvityksessä voidaan kieltää tai asettaa avustajan läsnäololle ehtoja, jos avustajan läsnäolo saattaa tuntuvasti vaikeuttaa täytäntöönpanoa.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa