Minilex - Lakipuhelin

Ulosottoselvityksen toimittamistapa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ulosottoselvityksessä tietojenantovelvollinen vastaa ulosottomiehen kysymyksiin. Näistä vastauksista ja niihin liittyvistä kysymyksistä ulosottomies laatii pöytäkirjan. Tietojenantovelvollinen voidaan velvoittaa laatimaan luettelo, jossa annetaan tieto velallisen omaisuudesta ja varallisuudesta, vastaavasti tietojenantovelvollinen voi antaa myös pelkät tiedot tällaista luetteloa varten. Pöytäkirja ja luettelo on annettava tietojenantovelvolliselle tarkastettavaksi ja siihen on merkittävä hänen pyytämänsä korjaukset ja lisäykset. Tietojenantovelvollisen täytyy allekirjoittaa pöytäkirjaan ja luetteloon lausuma antamiensa tietojen oikeellisuudesta.

Yksinkertaisessa asiassa ulosottoselvitys voidaan toimittaa esittämällä tietojenantovelvolliselle kysymykset puhelimitse tai muulla sopivalla tavalla. Ulosottoselvityksestä tulee tällöin tehdä tarpeelliset merkinnät asiakirjaan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Avustajan läsnäolo ulosottoselvityksessä voidaan kieltää tai asettaa avustajan läsnäololle ehtoja, jos avustajan läsnäolo saattaa tuntuvasti vaikeuttaa täytäntöönpanoa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa