Minilex - Lakipuhelin

Ulosottoselvityksen toimittamistapa


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Ulosottoselvityksessä tietojenantovelvollinen vastaa ulosottomiehen kysymyksiin. Näistä vastauksista ja niihin liittyvistä kysymyksistä ulosottomies laatii pöytäkirjan. Tietojenantovelvollinen voidaan velvoittaa laatimaan luettelo, jossa annetaan tieto velallisen omaisuudesta ja varallisuudesta, vastaavasti tietojenantovelvollinen voi antaa myös pelkät tiedot tällaista luetteloa varten. Pöytäkirja ja luettelo on annettava tietojenantovelvolliselle tarkastettavaksi ja siihen on merkittävä hänen pyytämänsä korjaukset ja lisäykset. Tietojenantovelvollisen täytyy allekirjoittaa pöytäkirjaan ja luetteloon lausuma antamiensa tietojen oikeellisuudesta.

Yksinkertaisessa asiassa ulosottoselvitys voidaan toimittaa esittämällä tietojenantovelvolliselle kysymykset puhelimitse tai muulla sopivalla tavalla. Ulosottoselvityksestä tulee tällöin tehdä tarpeelliset merkinnät asiakirjaan.

Avustajan läsnäolo ulosottoselvityksessä voidaan kieltää tai asettaa avustajan läsnäololle ehtoja, jos avustajan läsnäolo saattaa tuntuvasti vaikeuttaa täytäntöönpanoa.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa

 

» Lakipalvelut jopa 40 % edullisemmin - nopeasti ja luotettavasti »